More

  CE a cerut giganților tech dovezi că respectă legislația privind accesul cercetătorilor la date

  Comisia Europeană (CE) a cerut unui număr de 17 platforme şi motoare de căutare online foarte mari dovezi că oferă cercetătorilor acces la date în baza Regulamentului privind serviciile digitale (RSD).

  Cele 17 platforme şi motoare de căutare online (respectiv AliExpress, Amazon Store, AppStore, Bing, Booking.com, Facebook, Google Search, Google Play, Google Maps, Google Shopping, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, TikTok, YouTube şi Zalando) au fost invitate să furnizeze mai multe informaţii cu privire la măsurile pe care le-au luat pentru a se conforma obligaţiei de a acorda acces la datele care sunt public accesibile, prin interfaţa lor online, pentru cercetătorii eligibili.

  În urma desemnării lor ca platforme sau motoare de căutare online foarte mari, cele 17 firme trebuie să respecte întregul set de dispoziţii introduse de RSD, inclusiv dispoziţia privind accesul la date.

  Aceste firme trebuie să furnzieze CE informaţiile solicitate până în 9 februarie. Potrivit CE, accesul cercetătorilor la date este esenţial pentru a se asigura responsabilizarea şi controlul public al politicilor platformelor.

  Accesul cercetătorilor la datele disponibile public contribuie în mare măsură la obiectivele RSD iar acest lucru este considerat ca fiind important având în vedere că urmează alegeri în multe state europene.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...