More

  Șeful Microsoft spune că ziariștii ar trebui să se bucure pentru apariția inteligenței artificiale

  CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, apreciază că perturbarea adusă de inteligența artificială ecosistemului informațional ar trebui salutată de jurnaliști și editori, scrie Politico.

  Comentariile sale vin la doar câteva săptămâni după ce New York Times a lansat o acțiune în justiție pentru utilizarea de către OpenAI, susținută de Microsoft, a conținutului ziarelor pentru a antrena modele mari de limbaj.

  Nadella a spus că produsele AI generative precum ChatGPT, care este dezvoltat de OpenAI, ar putea fi o întrerupere binevenită a modului în care oamenii au acces la informații.

  „Hai să recunoaștem, există o putere reală de agregare în câteva locuri, nu? Căutarea este una. Fluxurile de știri sunt altele. Ambele ar putea fi perturbate. Ceea ce se întâmplă cu ecosistemul informațional atunci când există o concentrare mare este că se deteriorează”.

  CEO-ul Microsoft, Satya Nadella

  Drept urmare, jurnaliştii şi editorii „ar trebui să salute” IA generativă. Procesul New York Times vizează atât OpenAI, cât și Microsoft.

  Într-o altă referire la rivalii săi din Big Tech, Nadella a sugerat că riscul dezinformării în perspectiva  viitoarelor alegeri din 2024 a fost mai degrabă o chestiune de control al platformelor de social media decât produsele AI generative care ar putea fi folosite pentru a produce conținut fals.

  „Ar trebui să existe un control real asupra distribuției. Oricine poate scrie orice și atunci singurul control pe care îl are societatea umană este modul în care aceste informații sunt diseminate și acolo trebuie să exercităm mai mult control”.

  CEO-ul Microsoft, Satya Nadella
  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...