Glasgow vrea să devină cel mai mare hub Smart Things și IoT din Europa

Luna aceasta are loc lansarea unui parteneriat între guvernul Marii Britanii, Consiliul Local din Glasgow și Centrul Smart Things Accelerator (STAC), care își propune să transforme Glasgow în cel mai mare centru de inovare IoT din Europa, potrivit Tech.eu.

Parteneriatul se va concentra în jurul unei investiții publice și private de 2,5 milioane de lire sterline într-o clădire cu 250 de birouri numită „Dincolo” la SkyPark, Finnieston din Glasgow. Investiția include o finanțare de 257.000 de lire sterline de la guvernul Regatului Unit.

„Avem un sistem educațional fantastic în Scoția. În mod clar dezvoltăm talent care putea fi exportat cu succes și la nivel individual.”

Paul Wilson, CEO și co-fondator al STAC

America de Nord este Sfântul Graal pentru companiile europene și companiile din Marea Britanie. Dar cu fiecare export, se pierde și talentul local și inovația locală, ceea ce înseamnă că, dacă regiunile locale nu beneficiază de aceste soluții, își pierd avantajul competitiv.

Prin acest parteneriat, Consiliul municipal din Glasgow și orașul, al treilea oraș ca mărime din Marea Britanie, vor deveni un loc de testare pentru inovațiile autohtone prin STAC, lansat în 2021.

Pe lângă finanțarea alocată, parteneriatul face parte dintr-o perspectivă mai largă de dezvoltare.

Inițiativa este susținută de directori din industrie cu zeci de ani de experiență din partea unor organizații de top, inclusiv Dyson, Plexus, Meta, Blackberry, Motorola și Volvo Cars.

„Acest lucru ne oferă acces la informații incredibile despre piață și la o rețea de piață.”

Paul Wilson, CEO și co-fondator al STAC

Următoarea fază este crearea unui spațiu fizic mai mare care să includă coworking, laboratoare industriale, spații pentru creatori, spații pentru evenimente etc.

STAC tocmai a lansat o platformă de investiții și își va deschide propria ramură de investiții la jumătatea anului 2024.

De asemenea, dezvoltă parteneriate în sectoarele tehnologice industriale și de producție, în care „putem dezvolta tehnologii prin programul nostru de mentorat pentru a dezvolta sectorul tehnologic cu inovații din Scoția”.

Citește și

spot_img

Alte știri din aceeași rubrică

spot_img