Marius Cseke, CEO tiny.ERP: „Se tot vorbește despre AI, dar puține companii sunt pregătite să adopte această tehnologie nouă și extrem de costisitoare”

După doi ani contradictorii pentru piața mondială de tehnologie, în care entuziasmul angajărilor și listările pe bursă au fost urmate de blocajul finanțărilor și concedierile masive din SUA, Digitalio intenționează să afle de la principalele companii de tehnologie românești care au fost cele mai importante evenimente din piață în 2023 și care sunt așteptările pentru 2024.

Pierderea clienților, lipsa de contracte noi și disponibilizarea angajaților sunt cele mai mai provocări pe care industria tech din România le va avea de înfruntat în 2024. Totodată, implementarea AI va fi dificilă pentru multe companii, inclusiv din cauza costurilor ridicate, a declarat pentru Digitalio.ro Marius Cseke, CEO-ul tiny.ERP.

Cum au evoluat afacerile companiei în 2023? Care au fost cele mai mari provocări ale acestui an?

Ne-am focusat pe dezvoltarea sistemului tiny.ERP și mai puțin pe captarea cliențiilor noi. Provocarea a fost și rămâne simplitatea pe care dorim să o oferim utilizatoriilor.

Care sunt planurile companiei dumneavoastră pentru 2024 și care sunt cele mai mari îngrijorări pe care le aveți pentru anul următor?

Anul vitor dorim să integrăm cât mai multe companii în sistemul tiny.ERP, undeva la 200. Preocuparea noastră este să găsim un om capbil și responabil pe partea de vânzări și să ne atingem obiectivul.

Care credeți că va fi cea mai mare provocare a industriei tech în 2024? Cum vă pregătiți pentru aceste provocări?

Pierderea cliențiilor, lipsa de contracte noi, disponibilizarea angajaților. Noi nu suntem afectați de aceste provocări deoarece suntem o companie nouă, iar prețurile pentru serviciile noastre sunt extrem de competitive în piața actuală.

Ce tehnologii preconizați că vor avea cel mai mare impact asupra pieței tech în 2024? Care este atuul companiei în care activați pentru a face față în piață în 2024?

Se tot vorbește despre AI, dar puține companii sunt pregătite să adopte și să implementeze această tehnologie nouă care este și extrem de costisitoare.

Problema cea mai mare este că lumea nu reușește să țină pasul cu viteza cu care circulă informațiile, cu viteză internetului, iar încă un procent extrem de mare, 90% dintre companii încă fac multe operațiuni manuale.

De aici apare și lipsa timpului pe care toată lumea o resimte. Atâta timp cât încă majoritatea proceselor sunt realizate manual, nu are rost să vorbim de AI.

Noi am creeat un sistem extrem de intuitiv și ușor de utilizat de către ori cine. În plus, costurile sistemului tiny.ERP sunt extrem de competitive față de restul concurenței.

Citește și

spot_img

Alte știri din aceeași rubrică

spot_img