More

  Nvidia va lansa procesoare de jocuri mai lente pentru piața chineză

  Producătorul american de cipuri Nvidia va lansa pe piața chinezească un procesor de jocuri cu performanțe mai lente pentru a se conforma restricțiilor de export impuse de SUA, potrivit CNBC.

  Noul Nvidia RTX 4090D, care urmează să fie lansat în ianuarie 2024, are cu 11% mai puține nuclee „CUDA” (Compute Unified Device Architecture) decât versiunile cipului care sunt vândute în afara Chinei.

  RTX este linia Nvidia de GPU-uri avansate pentru jocuri sau unități de procesare grafică.

  Arhitectura CUDA a companiei este în esență un echivalent GPU pentru nucleele CPU, care sunt unități de procesare.

  Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că acest cip a fost „proiectat să respecte pe deplin cerințele la export ale guvernului SUA”.

  Purtătorul de cuvânt a adăugat că Nvidia „a colaborat pe scară largă cu guvernul SUA” în timpul dezvoltării produsului.

  Washingtonul a impus restricții la exporturile către China prin care împiedică firmele chineze să acceseze unele dintre cele mai avansate cipuri de la firmele americane.

  Legislația vizează în primul rând cipurile care permit aplicații AI, dar procesoarele axate pe jocuri sunt, de asemenea, luate în calcul, deoarece multe au și potențiale utilizări în inteligența artificială.

  Nvidia RTX 4090 a fost inclus pe lista de cipuri produse în SUA interzise. Pe site-ul său, Nvidia spune că cipul RTX 4090D folosește AI pentru a îmbunătăți performanța.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...