More

  Vânzările noilor ceasuri inteligente ale Apple au fost oprite în SUA din cauza acuzațiilor privind furtul tehnologiei de la firma Masimo

  Vânzările celor mai noi ceasuri inteligente ale Apple au fost oprite în SUA pe fondul unei dispute legate de brevete în care producătorul de dispozitive electronice Masimo a acuzat gigantul american că i-a racolat angajați și i-a furat tehnologia, relatează BBC.

  Apple a spus că „nu este de acord” cu hotărârea și intenționează să facă recurs.

  „Suntem puternic în dezacord cu decizia USITC și cu ordinul de excludere care rezultă și luăm toate măsurile pentru a relua vânzările Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2 către clienții din SUA cât mai curând posibil”.

  Apple

  La începutul acestei luni, Apple a retras de la vânzare dispozitivele în SUA, dar vânzările din alte țări nu au fost afectate.

  În octombrie, Comisia pentru Comerț Internațional al SUA (USITC) a emis un ordin de limitare a vânzîrilor acestor dispozitive produse de Apple, iar ordinul putea fi revizuit și chiar anulat de către președintele SUA în termen de 60 de zile. Această perioadă s-a încheiat în ziua de Crăciun.

  Autoritățile au decis însă, după „consultări atente”, să nu anuleze decizia USITC.

  Apple a cerut suspendarea interdicției până când Customs and Border Protection (CBP) ar putea lua în considerare dacă versiunile reproiectate ale ceasurilor sale, care nu includ tehnologia afaltă în litigiu, au încălcat sau nu brevetele Masimo.

  CBP urmează să ia decizia în 12 ianuarie, potrivit unui purtător de cuvânt al Apple.

  USITC a constatat în octombrie că Apple a încălcat două brevete deținute de producătorul de dispozitive medicale Masimo Corporation.

  Compania din California a acuzat Apple că i-a racolat angajații-cheie și a întreprins acțiuni pentru a fura tehnologia pe care a dezvoltat-o ​​pentru a măsura nivelul de oxigen din sânge.

  „Acesta este o victorie pentru integritatea sistemului de brevete din SUA și, în cele din urmă, pentru consumatorii americani, care vor beneficia de un ecosistem care răsplătește adevărata inovație”.

  Masimo

  Cele mai multe versiuni ale ceasurilor inteligente de la Apple au inclusă această caracteristică din 2020, iar unul dintre modelele sale mai ieftine mici nu o include.

  De asemenea, ceasurile vândute anterior nu vor fi afectate de interdicția USITC.

  Apple a depus o cerere la Curtea de Apel a SUA pentru ridicarea interdicției.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...