More

  UE anchetează X din cauza dezinformării

  Uniunea Europeană a anunțat oficial că suspectează pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, că a încălcat regulile în domenii precum combaterea conținutului ilegal și a dezinformării, scrie BBC.

  Comisarul pentru digitalizare Thierry Breton a expus presupusele încălcări într-o postare pe platforma de socializare.

  El a spus că X, deținut de Elon Musk, a fost, de asemenea, suspectat că și-a încălcat obligațiile privind transparența.

  Într-o declarație, X a spus că este „important ca acest proces să rămână independent de influența politică și să respecte legea”.

  „X se concentrează pe crearea unui mediu sigur și incluziv pentru toți utilizatorii de pe platforma noastră, protejând în același timp libertatea de exprimare și vom continua să lucrăm neobosit pentru acest obiectiv”.

  X

  Acestea sunt primele proceduri oficiale lansate în temeiul Digital Services Act (DSA). DSA impune companiilor mari obligații suplimentare pentru a proteja utilizatorii împotriva conținutului extrem.

  Dacă nu fac acest lucru, se pot confrunta cu amenzi enorme sau pot fi suspendate.

  „Astăzi, am deschis proceduri oficiale împotriva lui X pe baza mai multor încălcări suspectate ale Legii privind serviciile digitale. Comisia va investiga acum sistemele și politicile lui X legate de anumite presupuse încălcări ale legislației. Aceasta nu prejudiciază rezultatul anchetei”.

  purtătorul de cuvânt al CE, Johannes Bahrke

  În octombrie, UE a declarat că investighează X cu privire la posibila răspândire a conținutului terorist și violent și a discursului instigator la ură, după atacul Hamas asupra Israelului.

  X a spus atunci că a eliminat de pe platformă sute de conturi afiliate Hamas.

  UE a spus că ancheta sa va lua în considerare și eficiența așa-numitului sistem de note comunitare al X care permite colaboratorilor să comenteze acuratețea postărilor, compania considerând-o un bastion împotriva dezinformării.

  Cu toate acestea, îngrijorările cu privire la natura conținutului care apare pe X s-au intensificat de când a fost cumpărat de Elon Musk – în parte pentru că a concediat mulți dintre moderatorii săi.

  În SUA, controversele cu privire la materialele extremiste care apar pe site au dus la un boicot publicitar, la o ceartă acerbă între Musk și un grup de contestatari și chiar la întrebări despre dacă X ar putea ajunge la faliment.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...