More

  ICI București și Agerpres vor colabora la un proiect din zona blockchain și NFT

  Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică ICI București și Agenția Națională de Presă Agerpres inițiază un proiect de explorare a modalităților în care tehnologiile distributive blockchain și activele crypto (NFT) pot deveni instrumente esențiale pentru distribuirea de știri și informații în era noilor tehnologii.

  Acest demers vizează facilitarea accesului la informații pentru toți, inclusiv pentru cei imersați în spațiul digital, focusul central fiind generatia tanara.

  “Suntem încântați să colaborăm cu Agerpres in acest proiect de pionierat care explorează cum tehnologiile blockchain și crypto asset (NFT) pot redefini distribuția știrilor și a informațiilor în societatea modernă. Acest nou proiect reflectă angajamentul nostru comun față de inovație și cercetare de vârf.”

  directorul general al ICI București, Adrian-Victor Vevera

  Echipa de cercetare va include experți în tehnologii distribuite, blockchain, media digitală și comunicare, aducând astfel competențe variate pentru a aborda provocările și oportunitățile acestui proiect inovator.

  “Parteneriatul cu ICI București reprezintă o oportunitate extraordinară de a aduce tehnologii de ultimă generație în domeniul media. Împreună, ne propunem să dezvoltăm modalități noi și eficiente de distribuire a știrilor și a informațiilor, în special pentru publicul tânăr și pentru cei conectați digital.”

  Claudia Nicolae, directorul general al Agerpres

  ICI București a lansat, luna trecută o colecție de 15 NFT-uri (non-fungible tokens) sunt inspirate de emisiunile radio care au fost difuzare între 1928 şi 1947 de către “pionierii” radiofoniei.

  Platforma ICI D|SERVICES (ICI Decentralized Services) a fost dezvoltată de ICI Bucureşti şi este dedicată activelor digitale. Iniţial, aceasta va gestiona iniţial NFT-uri (Non-Fungible Tokens) şi va opera pe baza tehnologiilor descentralizate Blockchain şi Web3.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...