More

  Google lansează Gemini, cel mai mare și „cel mai capabil” model de AI din portofoliu

  Google a lansat ceea ce consideră a fi cel mai mare și cel mai capabil model de inteligență artificială, denumit Gemini, care ar putea fi utilizat de companii pentru o implicare mai avansată în relațiile cu clienții prin intermediul chatbot-ului, precum și pentru identificarea tendințelor din domeniul publicității și marketingului, potrivit CNBC.

  Gemeni ar putea fi, de asemenea, folosit pentru crearea de conținut dacă o companie dorește să creeze campanii de marketing sau conținut de blog, precum și aplicații de productivitate.

  Noul produs va include o suită de trei dimensiuni diferite: Gemini Ultra, categoria cea mai mare și cea mai capabilă; Gemini Pro, care se poate extinde într-o gamă largă de sarcini; și Gemini Nano, pe care îl va folosi pentru dispozitive mobile.

  Deocamdată, compania plănuiește să licențieze Gemini clienților prin Google Cloud pentru ca aceștia să îl utilizeze în propriile aplicații. Începând cu 13 decembrie, dezvoltatorii și clienții firmelor pot accesa Gemini Pro prin API-ul Gemini în Google AI Studio sau Google Cloud Vertex AI.

  Dezvoltatorii Android vor putea construi și cu Gemini Nano. Gemini va fi, de asemenea, folosit pentru a alimenta produsele Google, cum ar fi chatbot-ul Bard și Search Generative Experience, care încearcă să răspundă la interogări de căutare cu text în stil conversational.

  Compania a arătat că Gemini este capabil să facă o captură de ecran a unei diagrame, să analizeze sute de pagini de informații și apoi să actualizeze diagrama. Un alt exemplu a fost analiza unei fotografii cu exerciții de matematică, identificarea răspunsurilor corecte și sublinierea celor incorecte.

  Gemini Ultra este primul model care depășește experții umani în MMLU (înțelegerea masivă a limbajului multitask), care utilizează o combinație de 57 de subiecte precum matematică, fizică, istorie, drept, medicină și etică pentru a testa atât cunoștințele, cât și abilitățile de rezolvare a problemelor.

  „Gemini este rezultatul eforturilor de colaborare pe scară largă ale echipelor din Google, inclusiv ale colegilor noștri de la Google Research. A fost construit de la zero pentru a fi multimodal, ceea ce înseamnă că poate generaliza și înțelege fără probleme, poate opera și combina diferite tipuri de informații, inclusiv text, cod, audio, imagine și video.”

  Sundar Pichai, CEO-ul Google

  Începând de astăzi, chatbot-ul Google Bard va folosi Gemini Pro pentru a ajuta cu raționamente avansate, planificare, înțelegere și alte capacități. La începutul anului viitor, Google va lansa „Bard Advanced”, care va folosi Gemini Ultra, au spus directorii companiei.

  Actualizarea vine la opt luni după ce gigantul american a lansat Bard și la un an după ce OpenAI a lansat ChatGPT. În martie a acestui an, startup-ul condus de Sam Altman a lansat GPT-4. Directorii au spus marți că Gemini Pro a depășit performanța GPT-3.5, dar au evitat întrebările despre cum se poate compara cu GPT-4.

  Cu toate acestea, modelul Gemini Ultra a depășit GPT-4 în câteva puncte de referință, potrivit Google.

  Când a fost întrebat dacă Google intenționează să taxeze accesul la „Bard Advanced”, directorul general Google pentru Bard, Sissie Hsiao, a spus că se concentrează pe crearea unei experiențe bune și nu are încă detalii de monetizare.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...