More

  CE oferă ajutor de stat de 1,2 miliarde euro pentru a concura SUA în zona de cloud computing

  Comisia Europeană a aprobat marți un ajutor de stat de până la 1,2 miliarde de euro pentru un proiect european de cloud computing pentru a încerca să stimuleze implicarea afacerilor din UE într-un domeniu dominat de companiile americane, relatează Reuters.

  Proiectul european de tehnologie cloud cuprinde 19 companii, inclusiv companiile franceze Atos și Orange, Deutsche Telekom și SAP din Germania, Telecom Italia și Telefonica Espana.

  Cei mai mari trei jucători în cloud computing sunt acum Amazon, Microsoft și Google, toți din America.

  Proiectul, numit IPCEI Next Generation Cloud Infrastructure and Services a fost susținut de șapte state UE și anume Franța, Germania, Ungaria, Italia, Țările de Jos, Polonia și Spania.

  Aceste țări vor oferi finanțare publică de până la 1,2 miliarde de euro și este de așteptat ca aceste fonduri să deblocheze și investiții private de 1,4 miliarde de euro, a spus Comisia Europeană.

  Didier Reynders, comisarul UE responsabil cu politica de concurență, a declarat că proiectul IPCEI va crea inițial aproximativ 1.000 de locuri de muncă directe și indirecte pentru cercetătorii sau specialiștii în inteligență artificială, și alte 5.000 de locuri de muncă ulterior.

  „Evaluarea noastră a arătat, de asemenea, că proiectele sunt cu adevărat inovatoare pentru a se asigura că banii publici sunt folosiți pentru a face economia noastră inovatoare și eficientă”.

  Didier Reynders, comisarul UE responsabil cu politica de concurență

  Dacă proiectul va genera venituri suplimentare, companiile vor trebui să returneze o parte din ajutorul de stat. Primele rezultate sunt așteptate pe la sfârșitul anului 2027.

  IPCEI-urile Uniunii Europene sunt concepute pentru a reuni cercetarea, finanțele și mediul de afaceri pentru a stimula creșterea economică și competitivitatea UE și pentru a conduce tranzițiile ecologice și digitale.

  Din 2018, Comisia a aprobat șase IPCEI în sectoarele bateriilor de stocare a energiei, hidrogenului, microelectronici și tehnologiilor de comunicații.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...