More

  Șeful AI de la Meta nu crede că super inteligența AI va apărea prea curând

  Omul de știință principal al Meta și pionierul învățării profunde, Yann LeCun, crede că sistemele actuale de inteligență artificială sunt la zeci de ani distanță de a ajunge la un anumit nivel de simțire și de a fi dotate cu bun simț care să le poată împinge abilitățile dincolo de simpla rezumare a textelor, relatează CNBC.

  Punctul său de vedere este în contrast cu cel al Nvidia, cărei CEO, Jensen Huang, a spus recent că inteligența artificială va fi „destul de competitivă” cu oamenii în mai puțin de cinci ani, învingându-i pe oameni într-o multitudine de sarcini intense din punct de vedere mental.

  LeCun a spus CEO-ul Nvidia are multe de câștigat din nebunia AI.

  „Există un război AI și el furnizează armele.”

  Yann LeCun

  LeCun a spus că atâta timp cât cercetătorii de la firme precum OpenAI își continuă căutarea AGI, vor avea nevoie de mai multe cipuri de computer ale Nvidia.

  Societatea are mai multe șanse să obțină IA „la nivel de pisică” sau „la nivel de câine” cu ani înainte de AI la nivel uman, a spus LeCun. Iar concentrarea actuală a industriei tehnologice asupra modelelor lingvistice și a datelor text nu va fi suficientă pentru a crea tipurile de sisteme AI avansate asemănătoare oamenilor la care cercetătorii visează de zeci de ani.

  „Textul este o sursă foarte slabă de informații”, a spus LeCun, explicând că probabil ar fi nevoie de 20.000 de ani pentru ca un om să citească cantitatea de text care a fost folosită pentru a antrena modele de limbaj moderne.

  „Ei instruiesc un sistem pe echivalentul a 20.000 de ani de materiale de lectură și încă nu înțeleg că dacă A este același cu B, atunci B este același cu A. Există o mulțime de lucruri de bază despre lume pe care pur și simplu nu le trec prin acest tip de antrenament”.

  Yann LeCun

  Prin urmare, LeCun și alți directori AI de la Meta au cercetat în mod intens modul în care așa-numitele modele de transformatoare utilizate pentru a crea aplicații precum ChatGPT ar putea fi adaptate pentru a funcționa cu o varietate de date, inclusiv informații audio, imagini și video.

  Cu cât aceste sisteme de inteligență artificială pot descoperi mai multe miliarde de corelații ascunse între aceste diverse tipuri de date, cu atât mai mult ar putea realiza mai multe fapte fantastice.

  Unele dintre cercetările Meta includ software care îi poate ajuta pe oameni să învețe cum să joace tenis mai bine în timp ce poartă ochelarii de realitate augmentată Project Aria ai companiei, care îmbină grafica digitală în lumea reală.

  Directorii au prezentat o demonstrație în care o persoană care purta ochelari AR în timp ce juca tenis a putut să vadă indicii vizuale care îi învață cum să își țină corect rachetele de tenis și să își balanseze brațele într-un mod perfect.

  Tipurile de modele AI necesare pentru a alimenta acest tip de asistent digital de tenis necesită un amestec de date vizuale tridimensionale în plus față de text și audio, în cazul în care asistentul digital trebuie să vorbească.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...