More

  Amazon lansează un nou cip AI pentru serviciul său de cloud computing

  Amazon.com a prezentat un nou cip de inteligenţă artificială pentru serviciul său de cloud computing, pe măsură ce concurenţa cu Microsoft pentru a domina piaţa inteligenţei artificiale se intensifică, potrivit Reuters.

  Directorul general al Amazon Web Services (AWS), Adam Selipsky, a anunţat Trainium2, a doua generaţie de cip conceput pentru antrenarea sistemelor AI.

  Selipsky a spus că noua versiune este de patru ori mai rapidă decât predecesorul său, în timp ce este de două ori mai eficientă din punct de vedere energetic. În urmă cu câteva săptămâni Microsoft şi-a anunţat propriul cip AI, numit Maia.

  Cipul Trainium2 va concura şi cu cipurile AI al Google Alphabet, care a oferit unitatea de procesare Tensor (TPU) clienţilor săi de cloud computing din 2018. Selipsky a spus că AWS va începe să ofere noile cipuri de antrenament anul viitor.

  Proliferarea cipurilor personalizate vine pe fondul unei lupte pentru a găsi puterea de calcul pentru a dezvolta tehnologii precum modele mari de limbaj care formează baza unor servicii similare cu ChatGPT.

  Firmele de cloud computing îşi oferă cipurile ca o completare a Nvidia, liderul de piaţă în cipuri AI, ale căror produse au lipsit în ultimul an. De asemenea, AWS va oferi cele mai noi cipuri Nvidia pe serviciul său cloud.

  Selipsky a anunţat şi lansarea Graviton4, cel de-al patrulea cip de procesor central personalizat al companiei de cloud, despre care a spus că este cu 30% mai rapid decât predecentul. La fel, în urmă cu câteva săptămâni Microsoft şi-a anunţat propriul cip personalizat numit Cobalt.

  Atât AWS, cât şi Microsoft folosesc tehnologia Arm, în cipurile lor, parte a unei tendinţe în curs de îndepărtare de cipurile produse de Intel şi Advanced Micro Devices în cloud computing. Oracle foloseşte cipuri ale startupului Ampere Computing pentru serviciul său cloud.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...