More

  Investitorii au retras aproape un miliard de dolari din Binance după demisia CEO-ului Zhao

  Investitorii au retras aproximativ 956 de milioane de dolari de la schimbul de criptomonede Binance în ultimele 24 de ore, după ce șeful său, Changpeng Zhao, a demisionat și a pledat vinovat în cadrul unei anchete în care este acuzat că a derulat finanțări ilegală în SUA, potrivit Reuters.

  Binance s-a angajat că va plăti 4,3 miliarde de dolari autorităților americane, dar acest acord ridică întrebări cu privire la viitorul celui mai mare schimb de criptomonede din lume și marchează o altă lovitură pentru o industrie afectată deja de mai multe de scandaluri.

  Unii analiști au remarcat, de asemenea, că este puțin probabil ca acordul să pună capăt problemelor juridice ale Binance în SUA.

  “Binance încă nu a scăpat. Procesul civil în curs cu SEC rămâne o preocupare, care va duce probabil la noi amenzi”.

  Robert Le, analist cripto la firma de date PitchBook

  Datele de la platforma de criptoanalitică Nansen, care nu include fluxurile de bitcoin, au semnalat că unii investitori au retras 956 de milioane de dolari din Binance. Totuși, ieșirile de fonduri au fost mici în raport cu activele de peste 65 de miliarde de dolari care rămân pe Binance, a spus Nansen.

  Autoritățile acuză Binance că nu a raportat peste 100.000 de tranzacții suspecte, inclusiv cu organizații pe care SUA le-au descris drept grupuri teroriste, cum ar fi gruparea militantă palestiniană Hamas, și nu a raportat niciodată tranzacții cu site-uri web dedicate vânzării de materiale pornografice care includ abuzuri sexuale asupra copiilor.

  Zhao a recunoscut că ”am făcut greșeli și trebuie să îmi asum responsabilitatea”.

  În timp ce autoritățile au investigat Zhao și Binance încă din 2018, plecarea lui Zhao din companie marchează o dezvoltare dramatică pentru una dintre cele mai puternice figuri din industria cripto.

  El riscă o pedeapsă cu închisoarea de cel mult 18 luni, conform directivelor federale și a fost de acord să nu facă apel la nicio sentință de până acum. Procurorii vor lua o poziție mai clară cu privire la pedeapsă după audierea lui Zhao din 23 februarie, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiție.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...