More

  Producătorul de cipuri Broadcom a finalizat preluarea VMware pentru 69 miliarde de dolari

  Producătorul de cipuri Broadcom a finalizat achiziția de 69 miliarde de dolari a companiei de cloud computing VMware, încheind astfel una dintre cele mai mari tranzacții din sectorul tehnologiei. Aprobarea tranzacției vine la o săptămână de la întâlnirea între președinții Joe Biden și Xi Jinping, scrie BBC.

  Acordul a fost analizat de autoritățile de reglementare din întreaga lume înainte de o ultimă aprobare din partea Chinei, întrucât au existat îngrijorări că ar putea fi afectat de tensiunile dintre SUA și China.

  Pentru a finaliza tranzacția, firma a avut nevoie de autorizații din Australia, Brazilia, Canada, China, Uniunea Europeană, Israel, Japonia, Africa de Sud, Coreea de Sud, Taiwan, Marea Britanie.

  Compania americană Broadcom – cu sediul în San Jose, California – proiectează, dezvoltă și furnizează cipuri semiconductoare în timp ce oferă și soluții software de infrastructură.

  VMware – de asemenea o companie americană cu sediul în Palo Alto, California – dezvoltă software care permite unui utilizator să ruleze un computer virtual pe un computer fizic pentru a crește eficiența sistemului informatic.

  Președintele și directorul executiv al Broadcom, Hock Tan, a declarat că este încântat reunească echipele celor două companii pentru a construi „cea mai importantă companie de tehnologie de infrastructură din lume”.

  Împreună, speră să creeze medii cloud private și hibride în care utilizatorii pot rula „aplicații de oriunde”.

  SUA și China sunt implicate într-un război comercial din 2018, când președintele american de atunci Donald Trump a impus tarife și alte bariere comerciale Chinei.

  Cipurile avansate, care sunt folosite în orice, de la mașini, smartphone-uri la avioane de luptă, au fost cel mai recent motiv de dispută.

  Biden și Xi s-au întâlnit în timpul summitului Apec, unde au reușit să cadă de acord asupra mai multor probleme, de la abordarea împreună a schimbărilor climatice până la reluarea comunicării militare.

  În ciuda faptului că președintele Biden l-a numit pe președintele Xi „un dictator”, mass-media de stat din China l-a salutat drept un summit „istoric”, care ar fi un „nou punct de plecare” pentru relațiile dintre cele două țări.

  Broadcom a fost prinsă în conflictual dintre cele mai mari două economii ale lumii. În 2017, firma a fost aproape de a fi preluată de rivalul Qualcomm, ceea ce ar fi fost cea mai mare tranzacție din istorie.

  Dar patru luni mai târziu, Trump a blocat-o după ce oficialii americani de securitate națională au avertizat că un acord ar putea ajuta China să depășească America în cursa pentru dezvoltarea tehnologiei 5G.

  Săptămâni mai târziu, Broadcom a decis să se mute din Singapore în SUA.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...