More

  OpenAI l-a repus pe Sam Altman în funcţia de director executiv

  OpenAI l-a repus pe Sam Altman în funcţia de director general după ce l-a concediat vineri. Pe lângă revenirea lui Altman, compania a fost de acord, în principiu, să reconfigureze Consiliul de Administraţie care l-a demis, relatează Reuters.

  Fostul co-director executiv al Salesforce Bret Taylor şi fostul secretar al Trezoreriei SUA Larry Summers se vor alătura actualului director şi directorului general al Quora, Adam D’Angelo, a precizat OpenAI.

  Revenirea lui Altman încheie un weekend tumultuos în care el a acceptat să plece la Microsoft, finanţatorul OpenAI, pentru a conduce acolo o echipă de cercetare nou înființată. Acest lucru a urmat respingerii de către Consiliul de Administraţie al OpenAI a primei sale încercări de a se întoarce la start-up, duminică, când a fost numit ca director general interimar fostul şef al Twitch, Emmett Shear.

  Demiterea lui Altman a adus incertitudine atât pentru OpenAI, cât şi pentru Microsoft, care s-a mişcat rapid în weekend pentru a pune sub control repercusiunile pe bursă, promiţând să îi angajeze pe Sam Altman şi pe Greg Brockman, preşedintele startup-ului.

  Brockman, care a demisionat după ce Altman a fost demis, a declarat într-o postare pe X că “se întoarce la (munca de) codare în această seară”.

  Aproape toţi cei peste 700 de angajaţi ai OpenAI ameninţaseră luni că vor pleca din companie dacă Altamn și Brockman nu sunt repuși în funcții.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...