More

  OTE vinde Telekom România Mobile către Quantum Projects

  Grupul elen OTE a avut negocieri cu Quantum Projects Group, controlat de Adrian Tomşa, proprietarul grupului Clever Media, pentru vânzarea integrală a Telekom Romania Mobile, a anunțat banca într-un comunicat transmis pieței de capital din Grecia.

  Părţile au semnat un Memorandum de Înţelegere și au depus la autorităţile române competente documentele necesare aprobării acestei tranzacții.

  „Organizația Elenă de Telecomunicații (OTE), ca răspuns la solicitarea Comisiei Elene a Pieței de Capital, anunță următoarele în ceea ce privește potențiala cesiune a subsidiarei sale 100% Telekom România Mobile: În ultimii ani, OTE s-a străduit în mod constant să îmbunătățească performanța TKRM. În același timp, a continuat explorarea opțiunilor strategice pentru a-și asigura creșterea pe termen lung. În acest context, OTE a fost în negocieri cu Quantum Projects Group, controlat de domnul Adrian Tomșa, patronul grupului media românesc Clever Media, în privința celui din urmă interes în achiziționarea TKRM”.

  OTE

  Grupul Clever are în portofoliu 11 canale de televiziune (Profit News, Prima TV, Prima Sport 1, 2 şi 3, Prima News, Prima Comedy, Agro TV, Medika TV, Cinemaraton şi Cinemaest), șase site-uri (profit.ro, primatv.ro, primasport.ro, agro-tv.ro, lookmedica.ro, servuscluj.ro) şi platforma PrimaPlay.

  „Părțile au semnat un Memorandum de Înțelegere, pentru a facilita acest proces și au depus o cerere de aprobare la autoritățile române competente. În conformitate cu legislația și reglementările aplicabile, compania va face toate informările necesare către comunitatea de investitori, dacă și atunci când este relevant”.

  OTE

  Acţionarul majoritar al Telekom România Communications este grupul elen OTE, care este deţinut în proporţie de 46% de grupul german Deutsche Telekom.

  Telekom România Mobile înregistrat la finalul primului trimestru din 2023 venituri totale de 69 de milioane de euro, cu 2% sub nivelul anului precedent. Compania avea 1,86 milioane de abonaţi (în creştere cu 6,2% faţă de anul precedent) şi 2,21 milioane de utilizatori prepaid (în creştere cu 6,4% faţă de anul precedent).

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...