More

  OpenAI pierde clienți în favoarea Anthropic, principalul său competitor

  Peste 100 din clienţii OpenAI se gândesc să renunțe la serviciile companiei din cauza schimbărilor de management din weekendul trecut și au luat deja legătura cu firme concurente precum Anthropic, Google Cloud şi Cohere, potrivit The Information.

  Pe durata weekend-ului trecut, când Sam Altman a fost demis de la conducerea OpenAI, peste 100 de clienţi au luat legătura cu alte companii de AI.

  Alţii iau în considerare să treacă la Azure, serviciul de cloud al Microsoft, care oferă deja copii ale modelelor lingvistice dezvoltate de OpenAI.

  După demiterea neaşteptată a lui Sam Altman de la conducerea OpenAI, membrii consiliului director au numit deja doi conducători interimari, au negociat revenirea lui Altman şi au discutat o fuziune cu Anthropic.

  Fuziunea propusă de OpenAI l-ar fi adus pe CEO-ul Anthropic, Dario Amodei, în locul lui Sam Altman.

  Consiliul de administrație al OpenAI l-a abordat pe Dario Amodei, co-fondatorul și CEO-ul Anthropic în legătură cu o potențială fuziune a celor două companii, după ce consiliul de administrație al OpenAI l-a concediat vineri Sam Altman.

  Potrivit unor surse, Amodei a refuzat rapid oferta din cauza funcției sale la Anthropic. Startup-ul care vinde Claude, un chatbot care concurează cu ChatGPT al OpenAI, este într-o concurență acerbă cu OpenAI pentru a recruta cercetători și a câștiga clienți.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...