Google admite că Spotify nu plătește taxe către Pay Store datorită unei clauze secrete

0
108

Un director din Google a spus în timpul unei audieri în cadrul procesului Epic vs Google că Spotify nu plătește taxe către Pay Store atunci când își procesează propriile plăți și plătește o taxă de 4% atunci când Google le procesează, scrie Tech Crunch.

Don Harrison, șeful Google pentru parteneriate, a spus că ambele companii s-au angajat să investească 50 de milioane de dolari fiecare într-un „fond de succes”. Aceste detalii au fost divulgate după ce Google a cerut instanței să păstreze confidențialitatea acordului său cu Spotify.

De obicei, Google încasează 15% de la aplicațiile pe bază de abonament. Această taxă poate fi redusă la 11% datorită unor programe precum facturarea la alegerea utilizatorului, care permite dezvoltatorilor să folosească soluții de plată proprii sau terțe.

„Un număr mic de dezvoltatori care investesc mai mult direct în Android și Play pot avea taxe de servicii diferite, ca parte a unui parteneriat mai larg, care include investiții financiare substanțiale și integrări de produse în diferiți factori. Aceste parteneriate de investiții ne permit să aducem mai mulți utilizatori la Android și Play prin îmbunătățirea continuă a experienței pentru toți utilizatorii și creând noi oportunități pentru toți dezvoltatorii”.

purtătorul de cuvânt al Google, Dan Jackson

Google a încercat să încheie acorduri similare în Play Store și cu companii mari. La începutul acestei luni, The Verge a raportat că gigantul căutărilor a oferit Netflix o ofertă în 2017 pentru a plăti doar o taxă de 10% pe Play Store pentru abonamente. Netflix nu permite momentan utilizatorilor să cumpere abonamente prin aplicația Android.

Luna trecută, compania din Mountain View a ajuns la o înțelegere cu Match Group pentru a-i permite gigantului aplicațiilor de întâlniri să folosească soluții de facturare terță parte în Play Store. Rivalul lui Match Group, Bumble, a făcut parte din programul pilot al programului de facturare la alegerea utilizatorilor, început în noiembrie 2022.

Epic, totuși, a respins ofertele Google de a adopta facturarea la alegerea utilizatorului și a intrat în proces la începutul acestei luni. Procesul a identificat multe detalii despre modul de funcționare al Play Store.

De exemplu, în 2021, compania a oferit 197 de milioane de dolari lui Epic pentru a aduce Fortnite în Play Store, dar compania de jocuri a refuzat înțelegerea. Separat, Google a încercat să încheie acorduri de milioane de dolari cu alți producători de jocuri, cum ar fi Activision Blizzard și Tencent’s Riot Games.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here