More

  Echipa de robotică a Universităţii din Oradea, din nou pe podium la cel mai mare concurs de profil din Europa

  O echipă a Clubului Robotics Oradea, club înfiinţat de Departamentul de Mecatronică al Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică (IMT) al Universităţii din Oradea şi finanţat de compania Celestica, s-a clasat pentru al doilea an consecutiv pe podiumul “celui mai mare concurs de robotică din Europa”, ce a avut loc, în 17-18 noiembrie, în oraşul Tallinn din Estonia.

  Competiţia Robotex International este, potrivit coordonatorului echipei, dr. ing. Flaviu Birouaş, “cel mai mare concurs de robotică din Europa”, care a adunat la start peste 2.800 de participanţi din 28 de ţări.

  Orădenii au reuşit să obţină locul III la proba Mega Sumo, cea mai spectaculoasă şi dificilă competiţie din cadrul evenimentului. Este cel de-al doilea an consecutiv în care talentul şi inovaţia celor de la Robotics Club Oradea sunt recunoscute, la nivel internaţional, în această renumită competiţie.

  “Suntem foarte mândri de studenţii noştri, de performanţa lor, obţinută în urma multor zile şi nopţi de muncă. Echipa Robotics Club Oradea a demonstrat abilităţi remarcabile în gestionarea roboţilor, în confruntări rapide, cu meciuri care adesea durează mai puţin de o secundă şi dezlănţuie impresionante forţe de impact. Proba Mega Sumo a pus la încercare nu doar performanţele tehnice ale roboţilor, ci şi ingeniozitatea echipelor în rezolvarea, într-un timp record, a problemelor tehnice apărute pe parcurs”, a explicat, în comunicatul universităţii, Flaviu Birouaş.

  Echipele TOR, SQRT şi BITS au reprezentat cu succes Oradea la Robotex International 2023. Echipa TOR, alcătuită din Birouaş Flaviu, Sidea Valentin, Oana Gal, Cuciula Ilie, Sebastian Lăzuran şi Sebastian Găvruţa, s-a clasat pentru al doilea an consecutiv pe podium.

  Echipa SQRT, formată din Mociar Cătălin, Anton Daniel, Iuhas Andrei şi Szabo Stefan, a obţinut un onorabil loc 7 la probele de calificare, însă nu s-a calificat pentru finala competiţiei.

  Echipa BITS, cu membrii Mociar Răzvan, Bar Andrei şi Anton Daniel, a trecut de grupe, dar, similar echipei SQRT, nu s-a calificat pentru faza finală.

  Sursa: Agerpres

  Aaron Nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...