More

  MasterCard își dublează eforturile de a detecta și de a preveni fraudele cripto

  MasterCard se asociază cu Feedzai, o platformă tehnologică de reglementare care își propune să combată spălarea banilor și escrocheria financiară online, folosind inteligența artificială, relatează CNBC.

  Prin acest parteneriat, Feedzai se va integra direct cu platforma Mastercard CipherTrace Armada, care este folosită pentru a ajuta băncile să monitorizeze tranzacțiile derulate de peste 6.000 de schimburi cripto pentru prevenirea operațiunilor de fraudă, spălare de bani și alte activități suspecte. CipherTrace Armada va fi încorporat direct în tehnologia Feedzai.

  „Acest lucru va crește gradul de detectare a fraudelor prin protejarea consumatorilor IMprudenți, dar va detecta și activități potențiale de spălare a banilor și conturiLE MULE”.

  CEO-ul și cofondatorul Feedzai, Nuno Sebastio

  Conturile mule sunt conturi ale utilizatorilor pe care fraudorii le exploatează pentru a-și spăla banii obținuți ilegal.

  Parteneriatul va oferi MasterCard acces la inteligența artificială a Feedzai. Feedzai spune că software-ul său poate identifica și bloca tranzacțiile suspecte în câteva nanosecunde – dar poate recunoaște și tranzacțiile care sunt legitime.

  Potrivit datelor Feedzai, aproximativ 40% dintre tranzacțiile suspecte se derulează direct dintr-un cont bancar și intră într-un schimb de criptomonede. Platforma RiskOps a Feedzai analizează tranzacții în valoare de peste 1,7 trilioane de dolari anual.

  „Numeroase bănci care cred că împiedică tranzacțiile ilegale cu criptomonede, de fapt blochează doar tranzacțiile care implică entitățile larg recunoscute și reglementate din spațiul cripto și omit restul”.

  CEO-ul și cofondatorul Feedzai, Nuno Sebastio

  Mișcarea marchează un impuls prin care MasterCard încearcă să legitimeze criptomonedele ca un activ financiar principal care poate fi supus acelorași reguli ca și activele tradiționale.

  Băncile și alte instituții financiare mari și-au manifestat interesul pentru a experimenta introducerea criptomonedelor în produsele și serviciile lor, dar următorul pas, implementarea produselor cripto disponibile comercial ca parte a ofertelor lor de bază, s-a dovedit mai evaziv.

  Anul trecut, cantitatea de furturi și escrocherii a dus la o creștere globală de 79% a pierderilor legate de criptomonede față de anul precedent, potrivit datelor Chainalysis. Adresele ilicite au câștigat 14 miliarde de dolari în 2022, aproape de două ori mai mult decât au primit în 2020.

  Parteneriatul se bazează pe achiziția de către MasterCarda firmei americane de blockchain CipherTrace, în 2021. În 2022, firma a lansat primul său produs utilizând tehnologia companiei, numită CryptoSecure, pentru a analiza și a bloca tranzacțiile din schimburile cripto predispuse la fraudă.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...