More

  Franţa, Germania şi Italia au ajuns la un acord privind reglementarea AI

  Franţa, Germania şi Italia au ajuns, la sfârșitul săptămânii trecute, la un acord legat de modul în care ar trebui să fie reglementată inteligenţa artificială (AI), ceea ce ar urma să accelereze negocierile la nivel european, potrivit Reuters

  Cele trei state susţin angajamente care sunt voluntare, dar care sunt obligatorii pentru furnizorii mici şi mari de AI din Uniunea Europeană care le susţin. Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul UE negociază modul în care blocul ar trebui să se poziţioneze.

  În iunie, Parlamentul European a prezentat o ”Lege AI” menită să limiteze riscurile aplicaţiilor AI şi să evite efectele discriminatorii, valorificând în acelaşi timp puterea inovatoare a AI. În timpul discuţiilor, Parlamentul European a propus ca un cod de conduită să fie iniţial obligatoriu doar pentru furnizorii importanţi de AI, care provin în principal din SUA.

  Cele trei state europene au spus că acest avantaj competitiv aparent pentru furnizorii europeni mai mici ar putea avea dezavantajul de a reduce încrederea în ei şi de a cauza o diminuare a numărului lor de clienţi. Astfel, regulile de conduită şi transparenţă ar trebui să fie obligatorii pentru toată lumea.

  Proiectul nu prevede sancțiuni, cel puțin în faza inițială, dar, dacă sunt constate încălcări ale codului de conduită după o anumită perioadă de timp, ar putea fi impus un sistem de sancţiuni. În viitor, conformarea la aceste standarde va fi monitoprizată de o autoritate europeană.

  Ministerul Economiei din Germania, care se ocupă de acest domeniu, împreună cu Ministerul Afacerilor Digitale, a spus că legile şi controlul de stat nu ar trebui să reglementeze AI în sine, ci mai degrabă aplicarea acesteia.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...