More

  Altman nu se va reîntoarce la conducerea OpenAI, dar se va alătura Microsoft

  Sam Altman nu se va întoarce la conducerea OpenAI deoarece în locul său a fost numit șeful Twitch Emmett Shear, care va ocupa această funcție ca interimar. Altman a fost îndepărtat de la conducerea companiei vineri și se va alătura Microsoft, scrie Reuters.

  Shear a co-fondat Twitch și a renunțat la platforma de streaming video live deținută de Amazon.com Inc. la începutul acestui an.

  Investitorii însă se tem că demiterea bruscă a lui Altman ar putea duce la un exod în masă al talentelor și ar putea afecta o viitoare vânzare de acțiuni de 86 de miliarde de dolari.

  Potrivit sursei citate, angajații companiei „au ieșit” tulburați din sediul OpenAI din San Francisco la scurt timp după ce decizia a fost anunțată pe plan intern.

  Printre explicațiile oferite de companie pentru demiterea lui Altman se numără și comportamentul său, considerat că a subminat capacitatea companiei de a supraveghea dezvoltarea inteligenței artificiale (AI).

  Altman a postat duminică pe X o imagine cu el purtând o insignă de invitat OpenAI cu legenda: „prima și ultima dată când port una din acestea”.

  Dacă Altman revine la OpenAI, Microsoft, cel mai mare susținător al său, se gândește să își asume un rol în consiliul de administrație, potrivit unor surse. Microsoft ar putea fie să ocupe un loc în consiliul de administrație al OpenAI, fie ca observator al consiliului fără drept de vot.

  CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a declarat luni că Altman și Greg Brockman se vor alătura Microsoft pentru a conduce o nouă echipă de cercetare avansată a AI.

  Nadella a părut, de asemenea, să confirme numirea lui Emmett Shear ca noul CEO OpenAI, spunând că „așteaptă cu nerăbdare să-l cunoască pe Emmett Shear și noua sa echipă și să lucreze cu ei”.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...