More

  Ministrul Energiei vrea o aplicație digitală pentru toate staţiile publice de încărcare a bateriilor mașinilor electrice

  Ministrul Energiei spune că este necesară crearea unei aplicații digitale „performante” care să integreze toate staţiile publice de încărcare a bateriilor mașinilor electrice.

  ”Astăzi am avut o prima întâlnire cu jucătorii principali de pe piaţa staţiilor de încărcare a vehiculelor electrice. Îmi doresc un sector coerent, iar pentru fiecare român asta înseamnă să aibă o aplicaţie digitală performantă, care integrează toate staţiile disponibile în locuri publice. Alte state europene au rezolvat problema cu ani de zile înaintea noastră. Ne uităm la modele de bune practici din Portugalia, Germania şi din alte locuri”.

  Sebastian Burduja, ministrul energiei

  El a făcut aceste declarații după o întâlnire cu operatorii principali de pe piaţa staţiilor de încărcare a vehiculelor electrice,

  Potrivit ministrului, aplicația nu ar trebui să fie doar o interfaţă în relația cu cetăţenii, ci să pfesupună şi o dezvoltare „pe baze corecte” a reţelei de stații de încărcare în locurile unde este nevoi și unde reţelele de distribuţie a electricității pot să susțină un consum ridicat de electricitate.

  ”A fost doar prima întâlnire. Vom continua. E un nou proiect pe care mi-l doresc realizat în următorul an de zile. Le mulţumesc tuturor celor care au răspuns pozitiv acestui apel şi îi asigur de tot sprijinul Ministerului Energiei”.

  Sebastian Burduja, ministrul energiei

  Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat la sfârșitul lunii iule că numărul de autoturisme electrice înmatriculate în România în acest an a crescut cu 57% față de anul trecut, de la 4.447 la 6.983 de unități.

  Potrivit unui studiu realizat în prima parte a acestui an de firma de consultanță Roland Berger, numărul stațiilor de încărcare pentru mașini electrice în România a ajuns la 1.350. Dintre acestea, aproximativ 30% se află în zona centrelor comerciale.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...