Un consilier prezidențial spune că este esențial ca vârstnicii să învețe să folosească internetul

0
89

Promovarea programelor de sprijin şi iniţiativele care încurajează utilizarea tehnologiilor digitale în rândul vârstnicilor, pentru a le oferi acestora autonomie şi a le facilita accesul la servicii medicale, este esențială, a declarat miercuri consilierul prezidenţial pe probleme de sănătate, Diana Loreta Păun, potrivit Agerpres.

“Creşterea speranţei de viaţă aduce cu sine provocări, iar aproximativ 20% din viaţa unei persoane poate fi afectată de perioade nesănătoase. Este esenţial să promovăm programele de sprijin şi iniţiativele care încurajează utilizarea tehnologiilor digitale în rândul vârstnicilor, pentru a le oferi autonomie şi a le facilita accesul la servicii medicale. În acelaşi timp, educaţia pentru sănătate este o direcţie importantă de urmat în faţa unui ritm fără precedent al dezinformării”.

Diana Loreta Păun

Ea a declarat, la prima ediţie a Congresului Naţional de Îmbătrânire Activă 2023, organizat de Asociaţia Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă, care are loc miercuri şi joi la Palatul Parlamentului, că speră ca acest congres să fie doar începutul unei serii lungi de proiecte menite să construiască un viitor mai bun pentru vârstnicii României şi pentru societate în ansamblu.

În România erau, la începutul acestui an, 17,82 milioane de utilizatori de internet, iar rata de penetrare a internetului era de 88,9%.

Doar 11,5% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 55 și 64 de ani folosesc internetul, în timp ce acest procentaj urcă la 18,6% pentru cei de pe peste 65 de ani, potrivit Data Reportal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here