More

  Mai mulți elevi din Cluj au creat o aplicație pentru nevăzători

  Aplicaţia Palmsy, un dispozitiv dedicat nevăzătorilor, care-i ajută să fie independenţi când vine vorba de orientare şi de citirea textului care nu este afişat în braille, le-a adus unor elevi clujeni Premiul I la Gala “Descoperă-ţi Pasiunea în IT” 2023, desfăşurată la FSEGA din cadrul UBB Cluj-Napoca, relatează Agerpres.

  “Premiul I, în valoare de 4.100 lei, a fost câştigat de echipa Palmsy, alcătuită din Sofia-Maria Bud, Abel-Dumitru Burduhos, Alexandru-Marius Chira, Felix Crişan, Armand Farkas şi Maria-Teodora Pescaru, mentorată de Sorin Ionuţ Băjenaru de la Bosh România. Palmsy este un dispozitiv dedicat nevăzătorilor, ajutându-i să fie independenţi când vine vorba de orientare şi citirea textului care nu este afişat în braille”.

  FSEGA

  Au mai fost premiaţi elevi şi studenţi din Braşov, Cluj-Napoca şi Oradea.

  Cea de-a IX-a ediţie a Academiei Descoperă-ţi Pasiunea în IT (DpIT) a reunit în acest an 120 liceeni şi studenţi participanţi din toată ţara. Cele mai bune dintre aplicaţii au fost premiate luni, 13 noiembrie, la finalul expoziţiei găzduite de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca.

  Potrivit sursei citate, Premiul II, în valoare de 3.500 lei, a fost obţinut de echipa reciPET, o soluţie care permite oricui să transforme acasă sticlele obţinute din PET în filament pentru imprimanta 3D.

  Anul acesta au fost acordate două premii III întrucât două echipe au obţinut punctaj egal.

  Astfel, Premiul III, în valoare de 2.900 lei, a revenit echipei AtruX care a creat un produs destinat firmelor de transport mărfuri, conectând comunicarea internă şi securitatea.

  Tot Premiul III, în valoare de 2.900 lei, a revenit echipei PillKeeper, o aplicaţie care îi ajută pe cei care se confruntă cu dificultăţi în respectarea tratamentelor medicamentoase.

  “A fost o ediţie memorabilă. Am văzut la lucru tineri deosebit de talentaţi, gata să schimbe încă de azi lumea de mâine. Sunt minţi strălucite pe care vrem să le păstrăm aici, în România. De aceea este important ca şi alţi actori sociali şi economici să se implice în stimularea creativităţii lor şi în susţinerea lor financiară”.

  preşedintele Asociaţiei DpIT, Liliana Ştefan-Cazacu, organizatorul programului

  În total, au fost premiați 60 de elevi, șapte studenţi şi 13 mentori cu sume în valoare totală de 30.000 lei. Programul “Academia DpIT” este organizat de Asociaţia “Descoperă-ţi pasiunea în IT”.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...