More

  Afacerile Arctic Stream au crescut cu 73% la nouă luni, la 93 milioane de lei

  Integratorul de infrastructură şi securitate IT Arctic Stream a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an o cifră de afaceri de 93 milioane de lei, cu 73% peste nivelul consemnat în perioada similară din 2022, în timp ce cheltuielile au urcat cu 69%.

  „Acest lucru a fost reflectat atât la nivelul profitului operational, unde am înregistrat o creștere de 126%, până la 9.7 milioane de lei, cât și la nivelul profitului net, unde am crescut cu 91%, până la 8,2 milioane de lei, reușind astfel să ne apropiem foarte mult de obiectivul setat prin bugetul de venituri și cheltuieli pentru întreg anul 2023 (10 milioane de lei profit operațional și 8,4 milioane de lei profit net)”.

  Dragoș Diaconu, CEO al Arctic Stream

  Cheltuielile de exploatare ale companiei au avansat cu 69%, la 83,86 milioane de lei, iar pentru sfârșitul acestui an Arctic Stream estimează o depăşire a bugetului de venituri şi cheltuieli, atât la nivelul cifrei de afaceri, cât şi în ceea ce priveşte profitul operaţional.

  Creșterea profitului este rezultatul direct al proiectelor implementate de companie care au inclus o component de servicii profesionale, conducând astfel și la o creșterea veniturilor din exploatare cu 73%.

  Diaconu a adăugat că, deși la nivel local se vede o ușoară instabilitate și întârziere în agrenarea unora din fondurile PNRR promise pentru digitalizare iar la nivelul sectorului public se derulează rectificari bugetare care, în mare parte, au dus la tăieri de cheltuieli și investiții, compania este optimistă în privința pieței locale de integrare și privește „cu încredere spre anul 2024”.

  Arctic Stream, listată la Bursa de Valori Bucurețti, este evaluată la 116,5 milioane de lei.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...