More

  Nepalul interzice TikTok pentru a menaja armonia socială

  Nepalul a interzis TikTok deoarece conținutul său „este dăunător armoniei sociale”. Decizia vine la câteva zile după ce țara a introdus o nouă regulă care impune firmelor de social media să înființeze birouri în țară, relatează BBC.

  ”Interdicția va intra în vigoare imediat și autoritățile de telecomunicații au fost direcționate să pună în aplicare decizia”.

  Rekha Sharma, ministrul comunicațiilor și tehnologiei informației din Nepal

  TikTok, care are aproximativ un miliard de utilizatori lunar, a fost interzis de mai multe țări, inclusiv de India. La începutul acestui an, Montana a devenit primul stat american care a interzis TikTok, în timp ce Parlamentul Marii Britanii a interzis utilizarea paltformei în incinta sa.

  Dar Gagan Thapa, un lider al Congresului nepalez, care face parte din guvernul de coaliție, a pus sub semnul întrebării decizia guvernului de a interzice TikTok și a spus că este o încercare de a reduce libertatea de exprimare, iar oficialii ar trebui să se concentreze pe reglementarea platformei.

  TikTok a fost verificat de autoritățile din întreaga lume din cauza temerilor că datele utilizatorilor ar putea fi transmise guvernului chinez. Compania-mamă a TikTok, ByteDance, a respins anterior acuzația.

  Deși TikTok rămâne în urmă față de Facebook și Instagram, creșterea sa în rândul tinerilor îi depășește cu mult pe concurenții săi.

  Peste 1.600 de cazuri de infracțiuni cibernetice legate de TikTok au fost înregistrate în ultimii patru ani în Nepal, potrivit rapoartelor presei locale.

  Potrivit raportului BBC Media Action privind utilizarea mass-media în Nepal, TikTok este a treia cea mai folosită platformă la nivel național.

  În timp ce YouTube și Facebook sunt populare în rândul utilizatorilor de internet de toate grupele de vârstă, TikTok este foarte popular printre grupurile de vârstă mai tinere. Mai mult de 80% dintre utilizatorii de rețele sociale cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani folosesc platforma.

  Pakistanul a interzis temporar aplicația de cel puțin patru ori din octombrie 2020, în timp ce serviciul său de cumpărături online a fost închis în Indonezia luna trecută.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...