More

  ICBC a plătit răscumpărarea cerută de hackerii care i-au spart sistemele informatice în urmă cu o săptămână

  ICBC din China, cea mai mare bancă din lume după active, a plătit răscumpărarea cerută de hackerii din grupul Lockbit care au spart, săptămâna trecută, sistemul informatic al diviziei americane a instituţiei financiare, scrie Reuters.

  ”Au plătit răscumpărarea iar afacere încheiată”, a declarat reprezentantul Lockbit pentru Reuters, prin intermediul Tox, o aplicaţie de mesagerie online. Valoarea sumei plătite de ICBC nu a fost dezvăluită.

  Divizia americană a băncii a fost afectată joia trecută de un atac de tip ransomware care a perturbat tranzacţiile de pe piaţa titlurlor de Trezorerie din SUA. ICBC Financial Services, unitatea din SUA a băncii chineze, investighează atacul care a perturbat unele dintre sistemele sale şi că face progrese către recuperarea din acesta.

  Atacul cibernetic împotriva băncii chineze  ICBC a făcut ca unitatea sa din SUA să datoreze temporar Bank of New York Mellon 9 miliarde de dolari, ca urmare a tranzacţiilor nerezolvate, determinând societatea-mamă să injecteze sume masive pentru a putea deconta tranzacţiile.

  ICBC a angajat o terţă parte pentru a se asigura că sistemele sale sunt sigure. Atacul, confirmat joi de ICBC, este cel mai recent dintr-un şir de cereri de răscumpărare ale hackerilor din acest an.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...