ICBC a plătit răscumpărarea cerută de hackerii care i-au spart sistemele informatice în urmă cu o săptămână

0
110

ICBC din China, cea mai mare bancă din lume după active, a plătit răscumpărarea cerută de hackerii din grupul Lockbit care au spart, săptămâna trecută, sistemul informatic al diviziei americane a instituţiei financiare, scrie Reuters.

”Au plătit răscumpărarea iar afacere încheiată”, a declarat reprezentantul Lockbit pentru Reuters, prin intermediul Tox, o aplicaţie de mesagerie online. Valoarea sumei plătite de ICBC nu a fost dezvăluită.

Divizia americană a băncii a fost afectată joia trecută de un atac de tip ransomware care a perturbat tranzacţiile de pe piaţa titlurlor de Trezorerie din SUA. ICBC Financial Services, unitatea din SUA a băncii chineze, investighează atacul care a perturbat unele dintre sistemele sale şi că face progrese către recuperarea din acesta.

Atacul cibernetic împotriva băncii chineze  ICBC a făcut ca unitatea sa din SUA să datoreze temporar Bank of New York Mellon 9 miliarde de dolari, ca urmare a tranzacţiilor nerezolvate, determinând societatea-mamă să injecteze sume masive pentru a putea deconta tranzacţiile.

ICBC a angajat o terţă parte pentru a se asigura că sistemele sale sunt sigure. Atacul, confirmat joi de ICBC, este cel mai recent dintr-un şir de cereri de răscumpărare ale hackerilor din acest an.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here