More

  Banca ICBC a fost vizată de un atac ransomware care a făcut-o să datoreze temporar 9 miliarde de dolari

  Atacul cobernetic împotriva băncii chineze ICBC a lăsat unitatea sa din SUA să datoreze temporar Bank of New York Mellon 9 miliarde de dolari, ca urmare a tranzacţiilor nerezolvate, determinând societatea-mamă să injecteze un capital semnificativ în divizie pentru a deconta tranzacţiile, potrivit unor surse citate de Reuters.

  Atacul a fost revendicat de gruparea Lockbit și este cel mai recent dintr-un şir de cereri de răscumpărare ale hackerilor din acest an. BNY Mellon şi-a primit banii ulterior.

  ICBC Financial Services, unitatea din SUA a băncii chineze, a declarat că investighează atacul care a perturbat unele dintre sistemele sale şi că face progrese către recuperarea din acesta.

  Reprezentanţii ICBC au spus că a banca a angajat o terţă parte pentru a se asigura că sistemele sale sunt sigure, au spus sursele. ICBC nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...