More

  Un fost angajat al Meta acuză Facebook și Instagram că ignoră hărțuirea sexuală online la adresa adolescenților

  Arturo Bejar, un fost angajat al Meta a declarat că Instagram nu face suficient pentru a proteja adolescenții de hărțuirea sexuală. El a lucrat pentru Meta, care deține Instagram și Facebook, între 2009 și 2015 și din nou din 2019 până în 2021, și și-a dat seama că există o problemă când a văzut experiența fiicei sale pe Instagram, relatează BBC.

  Pe de altă parte, Meta a spus că a introdus „peste 30 de instrumente” pentru a sprijini crearea unui mediu sigur pentru adolescenți online.

  Vorbind pentru BBC într-un interviu exclusiv, el a spus că „la scurt timp după ce a intrat pe Instagram, fiica sa a început să primească avansuri sexuale nedorite și să fie hărțuită”.

  „Când vorbeam despre asta… s-a dovedit că toți prietenii ei se confruntau cu probleme similare. Am fost șocat. Ea a spus că nu poate face nimic, pentru că nu avea opțiunea să raporteze acele mesaje.”

  Arturo Bejar

  Bejar speră că experiența fiicei sale va putea să le ofere parlamentarilor americani informațiile de care au nevoie pentru a lua măsuri. El a spus că ar fi „ușor” pentru Meta să implementeze un buton special pentru a le permite adolescenților să semnaleze mesajele ca avansuri sexuale.

  „Pot vorbi direct despre cât de ușor este să construiești un ASTFEL DE buton. Cercetările pe care le-am făcut în 2011 arată că tinerii de 13 ani nu SE SIMT confortabili cu cuvântul raport, deoarece își fac griji că ÎȘI vor CREA LOR SAU ALTORA probleme. Imaginați-vă că ești un tânăr de 13 ani și că primești un avans sexual nedorit – cât de inconfortabil este, cât de intensă este această experiență și nu se poate folosi nimic pentru a spune: Poți te rog să mă ajuți cu asta? Dacă acel buton ar fi disponibil, atunci ar exista date despre cine inițiază acele contacte”.

  Arturo Bejar

  În prezent, oamenii pot raporta mesajele Instagram dintr-o serie de motive, inclusiv pentru ar conține „exploatare sau solicitare sexuală”.

  Un purtător de cuvânt al Meta a declarat pentru BBC că firma a creat mai multe funcții pentru a proteja adolescenții online, cum ar fi implementarea de notificări anonime cu privire la conținut potențial dăunător.

  „În fiecare zi, nenumărați oameni din interiorul și din afara Meta lucrează la cum să-i ajute pe tineri SĂ SE SIMTĂ în siguranță online. LucRând cu părinții și cu experții, am introdus, de asemenea, peste 30 de instrumente pentru a sprijini adolescenții și familiile lor să aibă experiențe sigure și pozitive online.”

  Meta

  În 2021, Instagram a introdus o serie de măsuri, inclusiv ascunzând automat identitatea conturilor utilizatorilor cu vârste mai mici de 16 ani și permițând utilizatorilor mai în vârstă să trimită mesaje doar adolescenților care îi urmăresc.

  Bejar, care a fost director de inginerie la Facebook și responsabil pentru „echipa de protecție și îngrijire”, a spus că instrumentele implementate de Instagram nu au mers suficient de departe și au fost în schimb un „placebo pentru presă și autorități de reglementare”.

  „Nu se bazează pe datele despre SITUAȚIILE CU CARE SE confruntă oamenii. Ați putea să îi întrebați ce procent de adolescenți au experimentat avansuri sexuale nedorite? Dacă intri în mesajele [din Instagram], nu am putut găsi nicio opțiune care să spună: acesta este un avans nedorit.”

  Arturo Bejar

  Bejar a spus că a adunat informații despre acest lucru și a mers la „oamenii de top” de la Meta, inclusiv șeful Instagram Adam Mosseri, pentru a discuta despre preocupările sale în 2021. El a susținut că statisticile interne au arătat că unul din opt tineri cu vârsta între 13 și 15 ani a experimentat un avans sexual nedorit pe Instagram în decurs de o săptămână.

  Meta și alte companii de social media se confruntă cu procese în SUA pentru impactul platformelor de social media asupra sănătății mintale a adolescenților.

  În octombrie, zeci de state din SUA au intentat un proces argumentând că Meta a indus publicul în eroare cu privire la riscurile utilizării rețelelor sociale și a contribuit la o criză de sănătate mintală a tinerilor.

  La acea vreme, un purtător de cuvânt al Meta a spus: „Suntem dezamăgiți că, în loc să lucrăm productiv cu companii din industrie pentru a crea standarde clare, adecvate vârstei pentru numeroasele aplicații pe care le folosesc adolescenții, procurorii generali au ales această cale”.

  Aceasta a urmat unei investigații din 2021, după ce denunțătorul Frances Haugen a mărturisit în SUA că Meta știa că produsele sale ar putea dăuna copiilor. Mărturia doamnei Haugen a urmat unui raport din 2021 din Wall Street Journal, care prezenta cazuri în care adolescenții au acuzat Instagram pentru niveluri crescute de anxietate și depresie.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...