More

  Microsoft a restricționat pentru scurt timp accesul angajaților la ChatGPT  invocând probleme de securitate

  Microsoft a investit miliarde de dolari în OpenAI, dar joi, pentru o scurtă perioadă, angajații companiei de software nu au avut voie să folosească cel mai faimos produs al startup-ului, ChatGPT, scrie CNBC.

  „Din cauza securității și a datelor, o serie de instrumente AI nu mai sunt disponibile pentru utilizare de către angajați”.

  Microsoft

  CNBC a văzut, de asemenea, o captură de ecran care a arătat că ChatGPT nu a putut fi accesat pe dispozitivele corporative. Reprezentanții Microsoft și OpenAI nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

  „Deși este adevărat că Microsoft a investit în OpenAI și că ChatGPT are măsuri de protecție încorporate pentru a preveni utilizarea necorespunzătoare, site-ul este totuși un serviciu extern al unei terțe părți. Asta înseamnă că trebuie să fiți precaut când îl folosiți din cauza riscurilor de confidențialitate și securitate. Acest lucru este valabil și pentru orice alte servicii externe AI, cum ar fi Midjourney sau Replika.”

  Microsoft

  Compania a spus inițial că interzice ChatGPT și software-ul de design Canva, dar ulterior a renunțat la această idee. După publicarea inițială a acestei știri, Microsoft a restabilit accesul la ChatGPT.

  Într-o declarație pentru CNBC, Microsoft a spus că blocarea temporară a ChatGPT a fost o greșeală rezultată în urma unui test de sisteme pentru modele de limbă mari.

  „Am restabilit serviciul la scurt timp după ce am identificat eroarea noastră. După cum am spus anterior, încurajăm angajații și clienții să folosească servicii precum Bing Chat Enterprise și ChatGPT Enterprise, care vin cu niveluri mai mari de protecție a confidențialității și a securității.”

  Microsoft

  Multe companii mari au restricționat utilizarea ChatGPT, adesea pentru a preveni partajarea datelor confidențiale. După ce a fost instruit pe date extinse de pe internet, ChatGPT compune răspunsuri asemănătoare oamenilor la mesajele de chat ale oamenilor. Serviciul are peste 100 de milioane de utilizatori.

  Microsoft recomandă angajaților săi să folosească propriul instrument Bing Chat al companiei, care se bazează pe modelele de inteligență artificială OpenAI.

  De asemenea, Microsoft a fost ocupat în acest an cu actualizări ale sistemului său de operare Windows și ale aplicațiilor Office care profită de serviciile OpenAI, care la rândul lor rulează pe infrastructura cloud Azure a Microsoft.

  La începutul acestei săptămâni, CEO-ul Satya Nadella a apărut pe scenă alături de Sam Altman de la OpenAI, la prima conferință pentru dezvoltatori a startup-ului.

  Altman a scris într-o postare pe X, joi târziu, că „zvonurile că blocăm Microsoft 365 ca răzbunare sunt complet nefondate”.

  În ianuarie, un inginer Microsoft de rang înalt a scris pe un forum că angajații ar putea folosi ChatGPT, dar i-a sfătuit să nu introducă informații confidențiale.

  La începutul acestei săptămâni, un grup de hacking numit Anonymous Sudan a declarat că a vizat ChatGPT într-un atac din cauza „cooperării OpenAI cu statul Israel” și pentru că Altman a spus că este „dispus să investească mai mult în Israel”.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...