More

  Actorii de la Hollywood obțin garanții și protecție în privința utilizării AI în filme

  Studiourile de film americane vor trebui să obțină permisiunea actorilor pentru a le putea folosi imaginile în materiale generate de inteligență artificială (AI) și va trebui să plătească artiștii ori de câte ori dublurile lor digitale apar pe ecran, conform contractului de muncă care a pus capăt unei greve de 118 zile, relatează Reuters.

  Actorii și-au asigurat aceste noi garanții ca parte a unui acord anunțat miercuri seara, potrivit Duncan Crabtree-Ireland, negociatorul șef al sindicatului actorilor SAG-AFTRA, care reprezintă aproximativ 160.000 de actori, cascadori, artiști și alți interpreți.

  „În sfârșit, cu schimbările care au fost realizate în ultimele zile, am ajuns într-un punct în care ne putem simți încrezători că membrii noștri au măsuri de siguranță care sunt astfel create încât, deși tehnologia se dezvoltă, ele se vor dezvolta odată cu ea”.

  Duncan Crabtree-Ireland, negociatorul șef al sindicatului actorilor SAG-AFTRA

  Conform contractului, care va avea o durată de trei ani, actorii „au acest drept de consimțământ și dreptul la despăgubiri echitabile oricând se folosește o copie digitală sau o înlocuire a acestora”, a declarat Crabtree-Ireland pentru Reuters.

  Acordul propus stabilește un nivel minim de compensare pentru utilizările AI, a spus Crabtree-Ireland. Actorii sunt, de asemenea, liberi să negocieze plăți mai mari.

  Detaliile complete ale noului contract vor fi publicate după ce consiliul național al SAG-AFTRA va vota vineri propunerea, a spus sindicatul. Apoi, acordul va merge către membrii de sindicat pentru ratificare.

  Actorii au văzut AI ca pe o amenințare existențială, temându-se că vor fi înlocuiți cu versiuni digitale sau cu „metaoameni” creați de AI. Crabtree-Ireland a spus că noul contract include, de asemenea, garanții privind utilizarea IA generativă pentru a crea actori sintetici.

  „Există protecții importante PRIVIND consimțământul și compensațiILE în jurul acestor tipuri de utilizări”.

  Duncan Crabtree-Ireland

  Tehnologia AI a fost deja folosită în cinematografie, ceea ce a creat îngrijorăi că un studio ar putea pune în gura unui actor cuvinte pe care acesta nu le-a aprobat în prealabil.

  Directori de tehnologie care fac afaceri la Hollywood spun că studiourile au așteptat ca industria să stabilească reguli de bază în jurul utilizării inteligenței artificiale înainte de a explora pe deplin noi utilizări.

  „Sunt extrem de precauți”, a spus Scott Mann, co-CEO și fondator al Flawless, o companie care folosește inteligența artificială pentru dublarea și editarea filmelor.

  „Dar ei recunosc că există beneficii masive și, dintr-un punct de vedere revoluționar, acest lucru poate fi incredibil de puternic pentru industrie”.

  Scott Mann, co-CEO și fondator al Flawless

  Scenariștii de film și televiziune au câștigat, de asemenea, protecție în ceea ce privește utilizarea AI, după o grevă de cinci luni a Writers Guild of America în acest an. Printre acestea, studiourile trebuie să dezvăluie unui scriitor dacă unele materiale au fost generate de AI.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...