More

  UE cere YouTube și TikTok detalii privind măsurile de protecție a minorilor

  Comisarul european pentru piața internă și industrie, Thierry Breton, a cerut YouTube și TikTok să explice modul în care protejează copiii de conținutul ilegal și dăunător de pe platformele lor, în conformitate cu noile reguli UE, scrie Reuters.

  Mișcarea lui Breton vine la trei zile după ce i-a spus directorului executiv al TikTok, Shou Zi Chew, să nu precupețească niciun efort pentru a contracara dezinformarea pe platforma sa, deținută de ByteDance din China.

  Breton a stabilit luna trecută un termen limită pentru 8 noiembrie pentru ca TikTok să ofere detalii despre modul în care protejează integritatea alegerilor politice și a minorilor pe platformă.

  În aceeași lună, el i-a amintit, de asemenea, CEO-ului Alphabet, Sundar Pichai, de obligația companiei de a proteja copiii și adolescenții care folosesc platformele sale din UE de conținutul violent care prezintă luarea de ostatici și alte videoclipuri grafice.

  Noile reguli ale UE cunoscute sub numele de Digital Services Act (DSA) cer ca Big Tech să facă mai mult pentru a combate conținutul online dăunător și ilegal, în special conținutul care vizează minori.

  De asemenea, DSA obligă companiile să fie mai transparente cu privire la procesele lor algoritmice, roboții și reclamele direcționate care amplifică conținutul și să facă mai mult pentru a combate produsele ilegale, nesigure sau contrafăcute vândute pe platformele lor.

  Companiile se confruntă cu amenzi de până la 6% din cifra de afaceri globală pentru încălcări ale DSA.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...