More

  Samsung lansează un model de AI generativă creat pentru dispozitivele sale electronice

  Samsung Electronics a introdus miercuri un nou model de inteligență artificială generativă, sugerând că software-ul va ajunge în curând pe dispozitivele sale, relatează CNBC.

  AI generativ a fost popularizat de Microsoft, care sprijină OpenAI și ChatGPT, lansat anul trecut și a declanșat o cursă printre giganții tehnologici de la nivel mondial. AI generativă este susținută de așa-numitele modele de limbaj mari, care sunt antrenate pe cantități mari de date.

  Samsung a spus că tehnologia sa, numită Samsung Gauss, este concepută pentru aplicații AI instalate pe diverse dispozitive.

  „Samsung Gauss este utilizat în prezent pentru productivitatea angajaților, dar va fi extins la o varietate de aplicații de produse Samsung pentru a oferi o nouă experiență de utilizare în viitorul apropiat”.

  Samsung

  Samsung a spus că modelul său AI poartă numele lui Carl Friedrich Gauss, „matematicianul legendar care a stabilit teoria distribuției normale, coloana vertebrală a învățării automate și a IA”.

  Sistemul AI are o serie de caracteristici: primul, Samsung Gauss Language, este un model de limbaj generativ care poate ajuta la compunerea e-mailurilor și la traducerea conținutului de text, precum și la „îmbunătățirea experienței consumatorului, permițând un control mai inteligent al dispozitivului atunci când este integrat în produse”.

  A doua caracteristică permite dezvoltatorilor interni de software să scrie cod rapid, în timp ce a treia, Samsung Gauss Image, poate genera sau edita imagini.

  Samsung ar putea fi printre primii producători de telefoane din lume care a introdus AI generativă în dispozitivele sale. Daniel Araujo, vicepreședintele Samsung pentru afacerile mobile, a declarat că tehnologia AI generativă va ajunge probabil la clienți anul viitor.

  Apple, cel mai mare rival al Samsung în spațiul smartphone-urilor, nu a anunțat încă un produs AI generativ propriu. CEO-ul companiei, Tim Cook, a declarat luna trecută că gigantul tehnologic are „în lucru” un proiect de AI generativă, dar a refuzat să ofere mai multe detalii.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...