More

  Samsung lansează un model de AI generativă creat pentru dispozitivele sale electronice

  Samsung Electronics a introdus miercuri un nou model de inteligență artificială generativă, sugerând că software-ul va ajunge în curând pe dispozitivele sale, relatează CNBC.

  AI generativ a fost popularizat de Microsoft, care sprijină OpenAI și ChatGPT, lansat anul trecut și a declanșat o cursă printre giganții tehnologici de la nivel mondial. AI generativă este susținută de așa-numitele modele de limbaj mari, care sunt antrenate pe cantități mari de date.

  Samsung a spus că tehnologia sa, numită Samsung Gauss, este concepută pentru aplicații AI instalate pe diverse dispozitive.

  „Samsung Gauss este utilizat în prezent pentru productivitatea angajaților, dar va fi extins la o varietate de aplicații de produse Samsung pentru a oferi o nouă experiență de utilizare în viitorul apropiat”.

  Samsung

  Samsung a spus că modelul său AI poartă numele lui Carl Friedrich Gauss, „matematicianul legendar care a stabilit teoria distribuției normale, coloana vertebrală a învățării automate și a IA”.

  Sistemul AI are o serie de caracteristici: primul, Samsung Gauss Language, este un model de limbaj generativ care poate ajuta la compunerea e-mailurilor și la traducerea conținutului de text, precum și la „îmbunătățirea experienței consumatorului, permițând un control mai inteligent al dispozitivului atunci când este integrat în produse”.

  A doua caracteristică permite dezvoltatorilor interni de software să scrie cod rapid, în timp ce a treia, Samsung Gauss Image, poate genera sau edita imagini.

  Samsung ar putea fi printre primii producători de telefoane din lume care a introdus AI generativă în dispozitivele sale. Daniel Araujo, vicepreședintele Samsung pentru afacerile mobile, a declarat că tehnologia AI generativă va ajunge probabil la clienți anul viitor.

  Apple, cel mai mare rival al Samsung în spațiul smartphone-urilor, nu a anunțat încă un produs AI generativ propriu. CEO-ul companiei, Tim Cook, a declarat luna trecută că gigantul tehnologic are „în lucru” un proiect de AI generativă, dar a refuzat să ofere mai multe detalii.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...