More

  Neuralink se pregătește să implanteze primul cip în creierul unui om

  Neuralink, companie deținută de Elon Musk, a început să recruteze voluntari pentru primul său test pe ființe umane în urmă cu mai puțin de două luni și mii de oameni și-au exprimat interesul pentru a obține unul dintre implanturile cerebrale ale companiei, scrie Business Insider. Se pare că Neuralink încă se află în căutarea primului voluntar care să facă această operație și speră să opereze 11 persoane anul viitor și peste 22.000 până în 2030.

  Startup-ul a fost co-fondat de Elon Musk în 2016 și își propune să creeze un dispozitiv care să permită oamenilor să facă orice, de la comunicare telepatică până la jocuri folosindu-se doar de mintea proprie. Dar mai întâi, Neuralink a spus că speră să ajute oamenii cu tulburări neurologice severe, permițându-le să controleze dispozitivele și să comunice folosind doar activitatea lor cerebrală.

  Compania a primit aprobarea de a începe studiile pe oameni de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente în luna mai a acestui an. Dispozitivul are mai multe fire ultra-subțiri care pot fi implantate doar cu ajutorul unui robot. Anterior, compania a efectuat peste 150 de operații de implantare, folosind robotul său pentru a introduce cipul în creierului animale, inclusiv oi, porci și maimuțe.

  Operația necesită ca un chirurg să decupeze o porțiune din craniul pacientului, un proces care se pare că durează „câteva ore”, apoi un robot introduce dispozitivul pentru a înlocui porțiunea de craniu care a fost îndepărtată.

  Totuși, nu oricine poate aplica pentru acest test. Pentru a fi eligibili pentru studiile Neuralink pe oameni, trebuie să aveți una dintre următoarele condiții: „cvadriplegie, paraplegie, deficiență vizuală sau orbire, afazie sau incapacitate de a vorbi, deficiență de auz sau surditate și/sau amputație majoră a membrelor (care afectează mai sus sau mai jos). cotul și/sau deasupra sau sub genunchi),” conform cererii. De asemenea, trebuie să aveți peste 18 ani.

  Solicitanții care vor fi selectați pentru studiu vor fi contactați de Neuralink sau de o terță parte care lucrează cu Neuralink. Studiul va dura aproximativ șase ani și va include mai multe vizite pentru ca Neuralink să monitorizeze dispozitivul și să se asigure că funcționează corect. De asemenea, pacienții vor trebui să participe la sesiuni de cercetare de cel puțin două ore pe săptămână.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...