More

  UiPath se va implica în digitalizarea ANAF

  UiPath se va implica în digitalizarea operaţiunilor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit unui aranjament stabilit de premierul Marcel Ciolacu cu Daniel Dines, fondatorul companiei, potriti Profit.ro.

  Unele surse au precizat că fondatorul UiPath a fost de acord să ajute la digitalizarea Fiscului şi s-a convenit că experţii UiPath vor lucra la un plan în acest sens.

  „A fost discutată digitalizarea ANAF, iar experţii companiei vor ajuta şi vor lucra la un plan în acest scop”.

  surse

  ANAF are în derulare un număr mare de proiecte pentru modernizarea activităţii, inclusiv a relaţiei cu contribuabilii, însă avansul în această privinţă nu este suficient de rapid.

  Controlul ANAF asupra unor operaţiuni precum digitalizarea formularelor este limitat de faptul că implementarea tehnică se află în responsabilitatea Centrului Naţional pentru Informaţii Financiare (CNIF), instituţie în subordinea Ministerului Finanţelor. De asemenea, CNIF are un deficit mare de IT-işti.

  În primăvara anului trecut, ANAF a primit asistenţă din partea administraţiei fiscale din Estonia pentru reforma activităţilor de control fiscal. Estonia este recunoscută la nivel global ca fiind printre liderii digitalizării administraţiei.

  UiPath nu este la prima colaborare cu autoritățile române. Într-un document de pe pagina ministerului de finanțese se pune că instituția și UiPath au făcut un pas înainte în vederea operaționalizării Centrului de Excelență RPA (Robotic Process Automation), prin semnarea unui acord de colaborare.

  În baza acordului, reprezentanții ministerului finanțelor și cei ai UiPath vor identifica procesele software repetitive la nivelul sistemelor informatice și vor dezvolta roboți software de automatizare a acestor procese.

  Implementarea soluțiilor de automatizare va ajuta la diminuarea timpului de așteptare în cazul solicitărilor de informații fiscale venite din partea contribuabililor, precum și la creșterea gradului de securitate a informațiilor procesate.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...