More

  Companii controlate de ministerul Economiei au fost vizate de un atac de phishing

  Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) atrage atenţia asupra existenţei în spaţiul public a unor atacuri de tip phishing asupra unor companii de stat precum Transgaz, folosind imaginea şi numele ministrului Economiei, Ştefan-Radu Oprea, a anunțat instituția.

  Potrivit unui comunicat al MEAT, site-urile web implicate în aceste acţiuni utilizează fără permisiune imaginea companiilor respective şi a unor persoane publice, în încercarea de a obţine credibilitate şi pentru a obţine câştiguri frauduloase.

  “Aceste încercări de fraudă se bazează pe promisiuni exagerate de câştiguri rezultate din tranzacţionarea acţiunilor companiei pe diverse platforme. Ştefan-Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului nu susţine şi nu încurajează prin declaraţii publice utilizarea vreunei platforme de tranzacţionare sau dezvăluirea datelor personale (numărul contului bancar, datele din actul de identitate)”.

  MEAT

  Comunicatul instituției arată că ministrul economiei nu susține și nu încurajează prin declarații publice utilizarea vreunei platforme de tranzacționare sau dezvăluirea datelor personale (numărul contului bancar, datele din actul de identitate).

  Pentru a evita astfel de tentative de fraudă, reprezentanţii MEAT transmit că este important ca în situaţia în care “vă confruntaţi cu tentative de fraudă sau activităţi suspecte să raportaţi imediat aceste situaţii autorităţilor competente”.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...