More

  WeWork, evaluată la 47 de miliarde de dolari, a depus cerere de intrare în faliment

  Compania de închiriere a spațiilor de birouri WeWork a solicitat luni protecție împotriva falimentului ​​la tribunalul federal din New Jersey. Solicitarea vizează deocamdată spațiile WeWork din SUA și Canada, a spus compania într-un comunicat de presă, scrie CNBC.

  Compania a raportat datorii cuprinse între 10 și 50 de miliarde de dolari, potrivit dosarului de faliment.

  „Sunt profund recunoscător pentru sprijinul partenerilor noștri financiari, în timp ce lucrăm împreună pentru a ne consolida structura capitalului și pentru a accelera acest proces prin Acordul de sprijin pentru restructurare. Rămânem angajați investițiilor în produsele și serviciile noastre și în echipa de angajați de talie mondială pentru a ne susține comunitatea”.

  CEO-ul WeWork, David Tolley

  WeWork a suferit una dintre cele mai spectaculoase prăbușiri corporative din istoria recentă a SUA din ultimii câțiva ani. Evaluată în 2019 la 47 de miliarde de dolari într-o rundă condusă de SoftBank, compania a încercat și nu a reușit să devină publică în urmă cu cinci ani.

  Pandemia a provocat și mai multe dificultăți, deoarece multe companii și-au încheiat brusc contractele de închiriere, iar criza economică care a urmat a determinat și mai mulți clienți să își sisteze activitatea.

  WeWork a debutat printr-o SPV în 2021, dar de atunci a pierdut aproximativ 98% din valoare. Acțiunile WeWork au scăzut la un minim de aproximativ 10 cenți și se tranzacționau luni la aproximativ 83 de cenți înainte va bursa din New York să o oprească de la tranzacționare.

  „A fost o provocare pentru mine să urmăresc de pe margine din 2019, când WeWork nu a reușit să profite de un produs care este mai relevant astăzi decât oricând. Cu strategia și echipa potrivită cred că reorganizare va permite WeWork să iasă cu success din această situație.”

  fostul CEO și co-fondator Adam Neumann

  În septembrie, compania a declarat că a renegociat în mod activ contractele de închiriere și că este „aici pentru a rămâne”. Compania avea obligații de închiriere pe termen lung de aproape 16 miliarde de dolari și închiriază milioane de metri pătrați de spațiu de birouri în 777 de locuri din întreaga lume.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...