More

  Producătorul Fortnite acționează Google în instanță din cauza comisionului excesiv perceput la achiziția jocului

  Producătorul popularului joc video Fortnite și-a început lupta legală cu Google într-un tribunal din San Francisco. Firma a acuzat Google că acționează ca un monopol, percepând un comision de 30% pentru achizițiile în aplicație din magazinul Google Play, scrie BBC.

  Epic Games a acuzat Google că a întors spatele motto-ului „Nu fi rău”, pe care compania l-a inventat când a fost fondată în 1998.

  Cu toate acestea, Google a susținut că există o mulțime de alte modalități de a descărca aplicații pe telefoanele Android. Compania a spus de mult timp că este în competiție cu Apple și respinge ideea că Google Play este monopol.

  Procesul deschide un alt front anti-trust împotriva Google. De asemenea, compania se apără într-un tribunal din Washington, unde departamentul de justiție al SUA a acuzat compania că deține un monopol ilegal asupra căutărilor pe internet.

  Dacă argumentele lui Epic sună familiare, sunt. Epic a chemat Apple în judecată în 2021 într-un caz foarte asemănător. În 2020, compania a retras Fortnite de pe Google Play și App Store, spunând că taxele erau excesive.

  Judecătorul din acel caz a respins ideea că Apple era un monopol, totuși a permis aplicațiilor să iasă de pe App Store și să își vândă produsele în afara acestei platforme.

  Epic susține că Google a „eliminat concurența în distribuția de aplicații Android folosind nenumărate bariere contractuale și tehnice”. Cu toate acestea, Google susține că există mai multă concurență când vine vorba de aplicații decât pe orice alt sistem de operare.

  „Android este singura platformă mobilă majoră care oferă dezvoltatorilor mai multe moduri de a distribui aplicații”.

  Google

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...