More

  WhatsApp testează opțiunea prin care utilizatorii trebuie să îşi confirme adresele de e-mail pentru autentificare

  WhatsApp testează o opțiune prin care utilizatorii trebuie să îşi confirme adresele de e-mail pentru autentificare. Caracteristica, observată pentru prima dată de WABetaInfo, nu are scopul de a înlocui verificarea SMS existentă, ci servește ca o metodă alternativă pentru a ajuta utilizatorii să se conecteze la contul lor dacă nu pot primi OTP-ul de 6 cifre prin SMS, potrivit Indian Express.

  Disponibilă pe versiunea beta a WhatsApp pentru Android și iOS, funcția „Verificare e-mail” este plasată într-o nouă secțiune sub „Secțiunea Cont”. Aici, utilizatorii își vor putea asocia contul WhatsApp cu o adresă de e-mail.

  În cea mai recentă versiune beta de WhatsApp, cel puţin o parte dintre utilizatori au fost puşi să-şi folosească adresele personale de e-mail pentru a se autentifica în cadrul aplicaţiei.

  Noua verificare este implementată în procesul de autentificare. După ce se loghează la fel cum o făcea în mod obişnuit, utilizatorul este pus acum să-şi verifice email-ul şi să dea click pe un link din mesajul primit de la WhatsApp.

  Compania explică utilizatorilor că verificarea email-ului îi va ajuta să-şi securizeze conturile, în cazul pierderii accesului la acestea. Confirmarea identităţii prin intermediul email-ului este folosită de numeroase aplicaţii şi servicii ca un strat suplimentar de securitate pentru protejarea conturilor.

  Implicarea adreselor de e-mail în procesul de autentificare, se potriveşte cu zvonurile anterioare, conform cărora WhatsApp ar urma să implementeze autentificarea pe baza unui cont personal. Rămâne de văzut dacă şi când această modificare va fi implementată în versiunea oficială a aplicaţiei WhatsApp.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...