More

  YouTube va restricționa unele clipuri pentru a proteja sănătatea mentală a adolescenților

  YouTube va restricţiona “recomandările repetate” de videoclipuri care ar putea dăuna sănătăţii mintale a adolescenţilor, inclusiv videoclipuri care idealizează corpul uman, pentru a proteja sănătatea mintală a adolescenților, potrivit The Messenger.

  Videoclipurile “care compară caracteristici fizice şi le idealizează pe unele în detrimentul altora, care idealizează anumite niveluri de fitness sau greutăţi corporale” nu vor mai fi sugerate în mod repetat adolescenţilor, mai întâi în SUA şi apoi în alte ţări, anul viitor.

  “Adolescenţii sunt mai predispuşi decât adulţii să îşi formeze o imagine negativă de sine atunci când văd mesaje repetate despre standarde ideale în conţinutul pe care îl consumă online”.

  James Beser, Google

  Decizia Google ar vine după ce, săptămâna trecută, peste patruzeci de state americane au lansat procese împotriva Meta, acuzând aplicaţiile sale Facebook şi Instagram că dăunează “sănătăţii mintale şi fizice a tinerilor”.

  Potrivit procurorilor generali, YouTube atrage şi reţine atenţia tinerilor cu funcţii care creează dependenţă (cum ar fi videoclipuri scurte derulate fără a vedea trecerea timpului), ştiind că acel conţinut şi utilizarea prelungită a acestor aplicaţii provoacă “daune considerabile” sănătăţii lor.

  Acuzaţii similare au fost formulate împotriva TikTok, care a fost interzisă de mai multe organizaţii şi de statul Montana din motive geopolitice, dar şi pentru protejarea copiilor.

  Până la 95% dintre americanii cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani declară că folosesc o reţea de socializare, iar o treime dintre ei o folosesc “aproape constant”.

  YouTube a subliniat, de asemenea, măsurile deja în vigoare pentru a-i proteja pe adolescenţi, cum ar fi eliminarea conţinuturilor legate de incitare la ură, hărţuire sau tulburări alimentare. Platforma intenţionează, de asemenea, să crească frecvenţa atenţionărilor de a lua pauze sau de a merge la culcare pentru utilizatorii cu vârsta sub 18 ani.

  Unii experți își fac griji că adolescenții sunt mai anxioși și au o stimă de sine mai scăzută din cauza rețelelor sociale și a mesajelor text inclusiv din cauză că, petrecând mult timp online, nu apucă să învețe limbajul corporal sau să identifice expresii faciale, iar aceste lucruri pot duce la neînțelegeri și la suferințe psihice.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...