More

  Boeing a fost afectat de un atac cibernetic care a vizat activitatea sa de distribuție

  Boeing, unul dintre cei mai mari contractori din sectorul de apărare și spațial din lume, investighează un incident cibernetic care i-a afectat activitățile de distribuție, după ce gruparea Lockbit a anunțat că a furat „o cantitate imensă” de date sensibile de la producătorul de avioane american pe care le-ar putea posta online dacă Boeing nu plătește răscumpărarea până în 2 noiembrie, potrivit Reuters.

  Boeing a refuzat să comenteze dacă Lockbit s-a aflat în spatele incidentului cibernetic pe care l-a dezvăluit.

  „Această problemă nu afectează siguranța zborurilor. Investigăm în mod activ incidentul și ne coordonăm cu autoritățile de aplicare a legii și cu cele de reglementare. Suntem în contact și cu clienții și furnizorii noștri”.

  un purtător de cuvânt al Boeing

  Afacerea de piese și distribuție a Boeing, care se încadrează în divizia Global Services, oferă suport material și logistic clienților săi, conform raportului anual al companiei pentru 2022. Unele pagini web de pe site-ul oficial al companiei care conțineau informații despre divizia Global Services au fost oprite miercuri, cu un mesaj care cita probleme tehnice.

  Lockbit a fost cel mai activ grup de ransomware la nivel mondial anul trecut, în funcție de numărul de victime și a atacat 1.700 de organizații din SUA din 2020, potrivit Agenției de Securitate Cibernetică și Securitate a Infrastructurii din SUA (CISA).

  Grupul de piratare implementează de obicei un ransomware pe sistemul unei organizații victime pentru a-l bloca, precum și pentru a fura date sensibile pentru extorcare. Nu este clar ce date ar fi furat Lockbit de la Boeing.

  Brett Callow, expert în ransomware și analist de amenințări la firma de securitate cibernetică Emsisoft, a spus că, deși organizațiile pot plăti bandelor de criminali cibernetici atunci când li se solicită răscumpărare, asta nu garantează că datele nu vor fi scurse în spațiul public.

  Pierderea informațiilor legate de armament ar fi „extrem de problematică”, a adăugat el. Boeing nu a spus dacă atacul cibernetic a vizat și date legate de sectorul de apărare.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...