More

  Actele de stare civilă emise în ultima sută de ani vor fi, în curând, disponibile online

  PNL a anunțat, vineri, că proiectul Ministerului Afacerilor Interne – Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă este aproape finalizat de către instituţie. Astfel, prin acest proiect, toate actele de stare civilă emise în ultima sută de ani vor fi disponibile online. Arhiva electronică va conţine 68,5 milioane de acte de stare civilă cum ar certificate de naştere, căsătorie, divorţ şi deces, emise începând cu 1921. Lucrarea a costat 185 milioane lei, dintre care 156 milioane lei sunt fonduri europene nerambursabile.

  „Toate actele de stare civilă emise în ultima sută de ani vor fi disponibile online. Astfel, românii nu vor mai face drumuri inutile între ghişee şi nu vor mai aştepta perioade lungi de timp până când instituţiile statului plimbă hârtii între ele. Această soluţie informatică este utilă mai ales românilor din diaspora, care nu vor mai pierde timp şi bani pentru a călători până în ţară, doar pentru a obţine un document vechi. Îl vor putea obţine instantaneu, online”, arată o postare de vineri, pe pagina de Facebook a PNL. 

  Astfel, Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă este un proiect aproape finalizat de Ministerul Afacerilor Interne.

  „Arhiva electronică va conţine 68,5 milioane de acte de stare civilă (certificate de naştere, căsătorie, divorţ şi deces), emise începând cu 1921. Lucrarea a costat 185 milioane lei, dintre care 156 milioane lei sunt fonduri europene nerambursabile. Acesta este doar unul dintre proiectele ministerului pentru digitalizarea serviciilor publice, care pot fi accesate prin hub-ul MAI la adresa https://hub.mai.gov.ro/”, mai arată sursa citată.

  Aaron Nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...