More

  ICI București a lansat o colecție de NFT-uri dedicată radiolului

  Colecţia de 15 NFT-uri “Voice is Essential” a fost lansată miercuri pe platforma de tranzacţionare instituţională de NFT-uri ICI D|Services, a anunțat Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică (ICI) București.

  “Colecția își propune să reamintească publicului importanța vocii personale, a gândirii critice, a creativității și a spiritului critic care ne ajută să distingem adevărul de informație”.

  ICI

  Cele 15 NFT-uri (non-fungible tokens) sunt inspirate de emisiunile radio care au fost difuzare între 1928 şi 1947 de către “pionierii” radiofoniei.

  Platforma ICI D|SERVICES (ICI Decentralized Services) a fost dezvoltată de ICI Bucureşti şi este dedicată activelor digitale. Iniţial, aceasta va gestiona iniţial NFT-uri (Non-Fungible Tokens) şi va opera pe baza tehnologiilor descentralizate Blockchain şi Web3.

  Pe de altă parte, NFT-urile par să fi supraviețuit doar doi ani. Entuziasmul din jurul NFT-urilor a atins apogeul în 2021/2022, cu un vârf al tranzacțiilor lunare de aproape 2,8 miliarde de dolari în august 2021.

  Datele dezvăluie că valoarea săptămânală a NFT-urilor tranzacționate a ajuns la aproximativ 80 de milioane de dolari în iulie 2023, reprezentând doar 3% din vârful consemnat în august 2021. Deci, ce s-a întâmplat?

  Popularizate în 2021, NFT-urile au contribuit la democratizarea artei digitale, dar acum nu mai atrag investitorii. Acum, NFT-urile, sunt în cădere liberă, potrivit unui studiu recent realizat de DappGambl, un site specializat în criptomonede.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...