More

  ICI București a lansat o colecție de NFT-uri dedicată radiolului

  Colecţia de 15 NFT-uri “Voice is Essential” a fost lansată miercuri pe platforma de tranzacţionare instituţională de NFT-uri ICI D|Services, a anunțat Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică (ICI) București.

  “Colecția își propune să reamintească publicului importanța vocii personale, a gândirii critice, a creativității și a spiritului critic care ne ajută să distingem adevărul de informație”.

  ICI

  Cele 15 NFT-uri (non-fungible tokens) sunt inspirate de emisiunile radio care au fost difuzare între 1928 şi 1947 de către “pionierii” radiofoniei.

  Platforma ICI D|SERVICES (ICI Decentralized Services) a fost dezvoltată de ICI Bucureşti şi este dedicată activelor digitale. Iniţial, aceasta va gestiona iniţial NFT-uri (Non-Fungible Tokens) şi va opera pe baza tehnologiilor descentralizate Blockchain şi Web3.

  Pe de altă parte, NFT-urile par să fi supraviețuit doar doi ani. Entuziasmul din jurul NFT-urilor a atins apogeul în 2021/2022, cu un vârf al tranzacțiilor lunare de aproape 2,8 miliarde de dolari în august 2021.

  Datele dezvăluie că valoarea săptămânală a NFT-urilor tranzacționate a ajuns la aproximativ 80 de milioane de dolari în iulie 2023, reprezentând doar 3% din vârful consemnat în august 2021. Deci, ce s-a întâmplat?

  Popularizate în 2021, NFT-urile au contribuit la democratizarea artei digitale, dar acum nu mai atrag investitorii. Acum, NFT-urile, sunt în cădere liberă, potrivit unui studiu recent realizat de DappGambl, un site specializat în criptomonede.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...