More

  Microsoft lansează o actualizare pentru Windows 11 care include un asistent chatbot AI

  Microsoft a declarat că a început să lucreze la lansarea următoarei actualizări majore a sistemului său de operare Windows 11 pentru PC. Noua versiune conține un chatbot numit Copilot care seamănă oarecum cu popularul ChatGPT al startup-ului OpenAI, potrivit CNBC.

  Chatbotul Copilot este o inteligență artificială generativă care poate crea texte asemănătoare celor scrise de oameni și alte conținuturi plecând de la câteva cuvinte. Copilot se bazează pe modele de limbaj mari pe care OpenAI, susținut de Microsoft, le-a instruit pe seturi voluminoase de date pentru a compune textele de e-mail, a răspunde la întrebări și a efectua automat sracini în Windows și sporindu-și cunoștințele cu informații de pe site-uri web.

  Microsoft și-a dotat motorul de căutare Bing cu un chatbot la începutul acestui an, iar acum îmbunătățește cea mai recentă versiune a celui mai utilizat sistem de operare pentru computere din lume. Între timp, compania a anunțat că va începe să vândă Microsoft 365 Copilot, un add-on AI pentru angajații din corporații care folosesc aplicațiile sale de productivitate.

  Caracteristicile specifice PC-ului din Windows Copilot includ capacitatea de a deschide aplicații, de a comuta în dark mode, de a activa Bluetooth și de a obține îndrumări pentru realizarea unei capturi de ecran. Pe computerele Mac, oamenii pot avea conversații cu asistentul Siri, dar răspunsurile sale nu sunt la fel de detaliate precum cele de la Windows Copilot.

  Windows 11 reprezintă acum aproximativ 24% din computerele desktop, conform datelor StatCounter, în timp ce Windows 10, care va fi valabil până în octombrie 2025, controlează aproape 72% din piață. După aceea, Windows 11, care a debutat în 2021, ar putea deveni mai popular.

  „Observăm implementări accelerate de Windows 11 în întreaga lume de la companii precum BP, Eurowings, Kantar și RBC”.

  CEO-ul Microsoft, Satya Nadella

  Windows rămâne important pentru Microsoft, asigurând o zecime din veniturile sale totale. Microsoft dorește să mențină Windows relevant, deoarece este o bază pentru aplicațiile de productivitate Microsoft 365 ale companiei și o rampă de creștere a cloudului Azure.

  Unii oameni folosesc deja Copilot printr-o versiune de „inovare continuă” pe care Microsoft a lansat-o în septembrie. Procesul oferă companiei o modalitate de a oferi noi caracteristici clienților de câteva ori pe an.

  Iată o listă cu câteva dintre celelalte actualizări ale Windows 11 2023, cunoscută și sub numele de 23H2:

  Un editor video virtual. O funcție de scriere automată din aplicația de editare video Clipchamp încorporată face procesul de creare a unui videoclip final un pic mai ușor, folosind AI.

  Citirea ecranului poliglot. Anul trecut, Microsoft a introdus voci cu sunet natural care folosesc AI pentru a citi textul de pe ecran în funcția de accesibilitate Narator din Windows.

  Dacă aveți o versiune de Windows bazată pe cloud, vă puteți conecta direct la instanța cloud ca experiență principală pe computer.

  Cu aplicația Snipping Tool actualizată inclusă în Windows 11, puteți copia text dintr-o captură de ecran și puteți redacta rapid e-mailurile sau numerele de telefon.

  Un backup mai bun. Microsoft va permite utilizatorilor să realizeze copii de rezervă ale aplicațiilor pe care le-au instalat anterior pe un computer pentru a le restaura ulterior.

  În următoarele câteva săptămâni aplicația Paint va permite utilizatorilor să tasteze câteva cuvinte și să aleagă un stil, iar Paint va crea o imagine conform descrierii.

  Windows 11 a introdus o nouă bară de activități care plasează butonul Start și o serie de pictograme pentru aplicații în centru, în partea de jos a ecranului.

  Microsoft a dezvoltat aplicația Fotografii pentru Windows 11, astfel încât să puteți introduce cuvinte cheie și obiecte în caseta de căutare pentru a găsi imagini relevante stocate în OneDrive.

  Microsoft începe să testeze „jocuri instantanee”, ceea ce vă va permite să încercați să jucați jocuri casual pe care le găsiți în aplicația companiei, fără a le descărca și instala mai întâi.

  Aplicația Dev Home oferă dezvoltatorilor de software o destinație pentru urmărirea activității pe GitHub deținut de Microsoft, monitorizarea activității PC-ului și configurarea unui nou tip de volum de stocare pentru computer numit Dev Drive.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...