More

  Octombrie a fost cea mai proastă lună pentru investițiile în companiile europene de tehnologie

  Octombrie a fost cea mai proastă lună din 2023 în privința investițiilor în companiile tech din Europa, care au strâns doar 3,1 miliarde de euro în aproximativ 367 de tranzacții, potrivit bazei de date Tech.eu.

  Datele arată o scădere de peste 80% față de luna precedentă (16,5 miliarde de euro strânși în septembrie 2023) și, de asemenea, o scădere semnificativă de aproape 50% față de 5,6 miliarde de euro în septembrie 2022.

  Deși august este în mod tradițional o lună cu mai puțin tranzacții, unele companii și investitori au profitat de ocazie și au derulat investiții cumulate de 6,8 ​​miliarde de euro în cadrul a 307 tranzacții. Aceste cifre sunt cu aproximativ 40% mai mari față de suma de 4,7 miliarde de euro strânsă în iulie) și o creștere de aproximativ 35% față de aceeași perioadă a anului trecut (5 miliarde de euro în iulie 2022).

  Dar nici prognozele nu sunt mai bune. Se extimează că investițiile în startup-urile tehnologice europene vor scădea cu încă 39% în acest an, la 51 de miliarde de dolari, potrivit datelor companiei de capital de risc Atomico.

  Acest declin vine după un an 2022 brutal pentru industria tehnologică europeană, când investițiile pentru startup-urile tehnologice private din Europa au scăzut cu 22%, la 83 de miliarde de dolari, de la 106 de miliarde de dolari în 2021, potrivit CNBC.

  Startup-urile generative de inteligență artificială au reprezentat anul trecut 35% din investițiile totale în firmele de inteligență artificială și de învățare automată, cea mai mare pondere până în prezent.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...