More

  China cere platformelor de social media să dezvăluie identitatea conturilor cu peste 500.000 de followeri

  Cele mai populare platforme de socializare din China au anunțat marți că vor cere conturilor „self-media” cu peste 500.000 de urmăritori să afișeze numele real al deținătorilor acestora, o măsură controversată care a stârnit îngrijorări cu privire la doxing și confidențialitate în rândul unor utilizatori, potrivit Reuters.

  „Self-media” include știri și informații care nu sunt neapărat aprobate de guvern. Doxxing este eliberarea publică a informațiilor sensibile care identifică o persoană sau o organizație, cum ar fi o adresă de domiciliu sau un număr de telefon.

  Aplicația de mesagerie și plată WeChat, platforma de microblogging Weibo, Douyin, versiunea chineză a Tik Tok, motorul de căutare Baidu, aplicația socială de comerț electronic Xiaohongshu, site-ul de partajare video Bilibili, printre altele, au publicat deja astfel de informații.

  Zvonurile despre noua politică au provocat dezbateri aprinse în rândul utilizatorilor. Unii au luat apărarea acestei măsuri ca fiind necesară pentru a forța conturile influente să folosească un discurs mai responsabil. Alții și-au exprimat îngrijorarea că măsura ar facilita doxxing-ul și platformele ar elimina și mai mult anonimatul utilizatorilor online în viitor.

  Platformele de social media au făcut pași pentru a atenua preocupările utilizatorilor. CEO-ul Weibo, Wang Gaofei, a declarat în urmă cu două săptămâni că noua politică nu va fi extinsă la conturile cu un număr de urmăritori mai mic de 500.000.

  Douyin a declarat marți că nu va cere nimic în afară de nume reale și că va permite doar conturilor verificate să vadă astfel de informații, adăugând că acele conturi considerate „riscante” sau „anormale” vor fi împiedicate să vadă numele reale ale altora.

  Noile măsuri vor elimina anonimatul a mii de influenseri de pe platformele de social media care sunt folosite zilnic de sute de milioane de chinezi. Mai multe dintre platforme au spus că vor fi afectate mai întâi conturile cu peste 1 milion de urmăritori, iar cele care nu se conformează s-ar putea confrunta cu restricții ale traficului și ale veniturilor lor online.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...