More

  OVES Enterprise lansează o platformă de securitate pentru rețele de drone și avioane bazată pe blockchain și AI

  Compania românească de dezvoltare de software OVES Enterprise lansează o platformă de securitate destinată rețelelor de drone care asigură securizarea vehiculelor aeriene fără pilot (UAV) împotriva atacurilor cibernetice bazată pe tehnologie blockchain și AI.

  Platforma software, denumită IXXERA, oferă soluții de criptare și monitorizare a rețelelor de drone și intervenție rapidă în caz de alerte de securitate. Toate datele sunt protejate printr-un sistem blockchain descentralizat. IXXERA poate fi accesată sub formă de SaaS, dar și accesată de catre producătorii din domeniul aeronautic, guverne și instituții de securitate la nivel global.

  „Într-o lume în care dronele devin tot mai prezente, de la câmpurile de luptă, până la livrările comerciale, securitatea nu este doar o opțiune, ci o necesitate. Prin platforma IXXERA, ne asigurăm că dronele nu sunt doar instrumente eficiente, ci și extrem de sigure. Cu ajutorul tehnologiei noastre avansate de criptare și monitorizare, oferim o soluție de securitate complexă, care protejează atât datele, cât și integritatea fizică a dronelor”.

  Mihai Filip, CEO, OVES Enterprise

  El menționează că, în contextul creșterii accelerate a interesului pentru drone, angajamentul companiei este de a ridica și stabili standarde noi de securitate în industrie.

  Platforma IXXERA asigură, printre altele, transport de date critice în medii de telecomunicații publice, stocare de date critice în cloud-ul public, acces segregat la date, registru Blockchain inalterabil și riptare de nivel militar.

  Având în vedere creșterea rapidă a utilizării dronelor în diverse aplicații, securitatea acestor dispozitive devine o preocupare majoră. În acest context, OVES Enterprise intră în parteneriat cu Direcția Națională de Securitate Cibernetică a României pentru îmbunătățirea securității cibernetice în domeniul UAV.

  IXXERA este a doua investiție a OVES Enterprise în industria de drone, după ce, luna trecută, a anunțat o investiție de peste 500.000 de euro în producția de drone, atât pe segmentul hardware, cât și software.

  OVES Enterprise dezvoltă, în prezent, nouă modele de drone, de diferite dimensiuni, atât cu rotoare, cât și cu aripi fixe. Toate produsele sunt finanțate din fonduri proprii, compania asigurând și partea de cercetare și dezvoltare, cu focus pe inovație și pe identificare de noi modalități de utilizare a dronelor.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...