More

  Google finanțează Anthropic cu două miliarde de dolari

  Cu o investiție masivă de 2 miliarde de dolari din partea Google, firma Anthropic se alătură OpenAI în domeniul inteligenței artificiale, primind sume imense de la giganții tehnologici care nu s-au putut mișca ei înșiși suficient de repede, scrie Tech Crunch.

  „Existăm doar de puțin peste doi ani și jumătate… în acest timp, am reușit să strângem 1,5 miliarde de dolari, ceea ce este mult. Echipa noastră este mult mai mică și totuși am reușit să ne menținem pe cont propriu. Am reușit într-adevăr, să facem mai mult cu mai puțin. Și cred că relativ curând, vom fi în măsură să facem mai mult cu mai mult.”

  CEO-ul și co-fondatorul Anthropic, Dario Amodei

  Acordul de finanțare implică 500 de milioane de dolari acum și până la 1,5 miliarde de dolari mai târziu.

  Investiția Google este cea mai recentă dintr-un război proxy dus de mari companii rivale în privința finanțării unui număr redus de start-upuri inovative.

  Deși toate aceste companii sunt puternice și experte în multe domenii ale tehnologiei, este limpede că niciuna dintre ele nu ar putea face față unui concurent credibil ca OpenAI sau Anthropic în domeniul modelelor lingvistice mari.

  Și, din moment ce toată lumea pariază, de asemenea, că large language models (LLM) își vor schimba modelele de afaceri și vor deveni componente esențiale ale oricărei viitoare platforme tehnologice, nu își pot permite să nu dețină cel puțin proprietatea parțială a liderilor din domeniu.

  De asemenea, au mai mult decât bani: ar fi la fel de dificil pentru startup-urile AI să susțină infrastructura necesară pentru a construi și a implementa aceste modele AI la scara necesară pentru a funcționa profitabil.

  Documentele interne ale Anthropic sugerează că firma ar trebui să cheltuiască un miliard de dolari până la sfârșitul anului 2024 pentru a-și construi modelul de generație următoare, „Claude-Next”.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...