More

  Google a plătit altor firme 26 miliarde de dolari în 2021 pentru a fi motorul implicit de căutare

  Google a plătit 26,3 miliarde de dolari altor companii în 2021 pentru a se asigura că motorul său de căutare este folosit preferențial de browserele web și telefoanele mobile, a declarat un director de top al companiei în timpul procesului antitrust care se derulează în SUA, scrie Reuters.

  Această sumă s-a triplat din 2014, potrivit directorului executiv Prabhakar Raghavan.

  Veniturile Google din publicitate au fost de 146,4 miliarde de dolari în 2021, în timp ce plățile pentru setarea implicită au reprezentat cel mai mare cost al acestuia.

  Compania a susținut că acordurile de împărțire a veniturilor sunt legale și că a investit pentru a-și menține competitive afacerile de căutare și publicitate. De asemenea, a susținut că, dacă oamenii sunt nemulțumiți de această situație, pot folosi alt motor de căutare.

  Google s-a opus dezvăluirii cifrelor, spunând că acestea ar afecta capacitatea companiei de a negocia contracte în viitor.

  Judecătorul Amit Mehta, care judecă acest caz, a decis că valoarea acestor contracte ar trebui dezvăluită.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...